ΑΘΗΝΑ
17:19
|
18.05.2024
Η γαλάζια σπείρα εμφανίστηκε πάνω από το ηφαίστειο Μάουνα Κέα της Χαβάης και φαίνεται πως εμφανίστηκε μετά την εκτόξευση ενός νέου δορυφόρου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε σπαζοκεφαλιά για γερά «κεφάλια» φυσικής ή και αστρονομίας εξελίσσεται η γαλάζια δίνη που καταγράφηκε στις 18 Ιανουαρίου από ιαπωνικό τηλεσκόπιο με μία κάμερα «Subaru-Asahi Star» στον νυχτερινό ουρανό της Χαβάης.

Η γαλάζια σπείρα εμφανίστηκε πάνω από το ηφαίστειο Μάουνα Κέα της Χαβάης και φαίνεται πως εμφανίστηκε μετά την εκτόξευση ενός νέου δορυφόρου της εταιρίας του Ίλον Μασκ, SpaceX.

Οι Ιάπωνες αστρονόμοι κοινοποίησαν στη συνέχεια ό,τι κατέγραψε η κάμερά τους στο κανάλι τους στο YouTube, επισημαίνοντας πως «στην αρχή ήταν απλώς μια μικρή κουκκίδα».

Οι ίδιο πρόσθεσαν πως στη συνέχεια, έγινε ελαφρώς μεγαλύτερη, έπειτα «μία φωτεινή κουκκίδα εμφανίστηκε στη σταγόνα και στη συνέχεια μεγάλωσε και μετατράπηκε σε σπείρα».

Η πιθανότερη λογική θεωρεία που να εξηγεί το φαινόμενο δεν είναι ασφαλώς ένα «ρήγμα στον χωροχρόνο» όπως έγραψαν κάποιοι σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αλλά τα καύσιμα που άφησε πίσω του ο πύραυλος, τα οποία και μάλλον είναι η προαναφερθείσα μπλε σπείρα. Κυρίως επειδή όταν το καύσιμο του πυραύλου εκτοξεύεται, παγώνει και κρυσταλλώνεται σε σχήμα σπείρας και στη συνέχεια φωτίζεται από τον ήλιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τουλάχιστον 50 νεκροί από πλημμύρες στο Αφγανιστάν

Νέες πλημμύρες προκαλούν χάος στο Αφγανιστάν: Νεκροί και καταστροφές

Βόρεια Κορέα: Δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου με νέο σύστημα καθοδήγησης

Χεζμπολάχ: Αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων στην σύγκρουση με Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα