ΑΘΗΝΑ
21:03
|
24.04.2024
Τρία αγοράκια κάτω των 10 ετών πνίγηκαν σε λιμνούλα στη διάρκεια σφοδρής καταιγίδας ενώ η χώρα σαρώνεται από το κύμα κακοκαιρίας βροχών και χιονιά, Farah.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την τελευταία τους πνοή στον προσφυγικό καταυλισμό Κάα του ανατολικού Λιβάνου άφησαν σήμερα τρία προσφυγόπουλα από τη Συρία όταν ξέσπασε σφοδρή καταιγίδα ενώ έκαναν μπάνιο σε λιμνούλα της περιοχής.

«Δύο αδέλφια που έκαναν μπάνιο στη λιμνούλα πνίγηκαν, όπως και ο ξάδελφός τους που προσπάθησε να τους σώσει», είπε ο δήμαρχος του Κάα, Μπασίρ Μάταρ.

Τα τρία αγοράκια που ήταν κάτω των 10 ετών ανασύρθηκαν νεκρά από στρατιώτες και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Χερμέλ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Ο Λίβανος τις τελευταίες μέρες πλήττεται από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας «Farah» που συνοδεύεται από σφοδρές βροχοπτώσεις αλλά και χιονοπτώσεις.

Πριν δύο μήνες η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες έκανε διεθνή έκκληση για αύξηση της οικονομικής βοήθειας όχι μόνον προς Σύρους πρόσφυγες που έχουν καταφύγει στο Λίβανο αλλά και για τους Λιβανέζους πιο ευάλωτους οικονομικά πολίτες που πλήττονται εδώ και 3,5 χρόνια από άσχημη χρηματοπιστωτική κρίση.

Ιδιαίτερα άσχημη είναι η κατάσταση για τους προσφυγικούς καταυλισμούς στην κοιλάδα Μπεκάα του Λιβάνου που έχουν χτυπηθεί από τον χιονιά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Ακυρώθηκε η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα