ΑΘΗΝΑ
03:48
|
19.05.2024
Στις 1/2/23 ο Bobi έγινε 30 ετών και 226 ημερών, ενώ το μυστικό της μακροζωίας του είναι το ήρεμο περιβάλλον, στο οποίο ζει.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας 30χρονος Πορτογάλος σκύλος ονομάστηκε και επίσημα ως ο γηραιότερος στον κόσμο από το ρεκόρ Γκίνες, καταρρίπτοντας ένα ρεκόρ που διατηρήθηκε για έναν αιώνα. Ο Bobi είναι ένα καθαρόαιμο Rafeiro do Alentejo – μια ράτσα που έχει μέσο προσδόκιμο ζωής από 12 έως 14 χρόνια.

Ο προηγούμενος γηραιότερος σκύλος ήταν ο Αυστραλός Bluey, ο οποίος πέθανε το 1939 σε ηλικία 29 ετών και πέντε μηνών. Tην 1η Φεβρουαρίου, ο Bobi έγινε 30 ετών και 226 ημερών και είναι καλά για την ηλικία του. Το μεγάλο γήρας του έχει επικυρωθεί από τη βάση δεδομένων για κατοικίδια της πορτογαλικής κυβέρνησης, την οποία διαχειρίζεται η Εθνική Ένωση Κτηνιάτρων, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες.

Έχει ζήσει όλη του τη ζωή με την οικογένεια Κόστα στο χωριό Conqueiros, κοντά στη δυτική ακτή της Πορτογαλίας, αφού γεννήθηκε μαζί με τρία αδέρφια σε ένα βοηθητικό κτίριο. Ο Costa, ο οποίος ήταν οκτώ ετών τότε, είπε ότι οι γονείς του είχαν πάρα πολλά ζώα και έπρεπε να αφήσουν τα κουτάβια κάτω, αλλά ο Bobi δραπέτευσε.

Ο Μπόμπι ο σκύλος με μια γάτα

Ο Leonel και τα αδέρφια του κράτησαν μυστική την ύπαρξη του σκύλου από τους γονείς τους μέχρι που, τελικά ανακαλύφθηκε και έγινε μέλος της οικογένειας, ενώ τον ταΐζουν με το ίδιο φαγητό που τρώνε.

«Ανάμεσα σε ένα κουτάκι ζωικής τροφής ή σε ένα κομμάτι κρέας, ο Bobi δεν διστάζει και επιλέγει το φαγητό μας», είπε ο Costa, ο οποίος μουλιάζει πάντα το φαγητό σε νερό, για να αφαιρέσει το μεγαλύτερο μέρος των καρυκευμάτων. Εκτός από το 2018, όταν εισήχθη στο νοσοκομείο αφού κατέρρευσε ξαφνικά λόγω δυσκολίας στην αναπνοή, ο Costa λέει ότι ο Bobi απολάμβανε μια σχετικά απροβλημάτιστη ζωή και πιστεύει ότι το μυστικό της μακροζωίας του είναι το «ήρεμο, γαλήνιο περιβάλλον» στο οποίο ζει.

Μπορεί επίσης να έχει τη μακροζωΐα στο αίμα του αφού η μητέρα του έζησε μέχρι την ηλικία των 18 ετών. Ωστόσο, ο χρόνος έχει επιβαρύνει τον Bobi, ο οποίος πλέον αντιμετωπίζει προβλήματα με το περπάτημα και την όραση. Ο Costa λέει ότι ο Bobi είναι «το τελευταίο μιας μακράς γενιάς ζώων» στην οικογένεια και τον περιγράφει ως «μοναδικό στο είδος του».

Η στέψη του Bobi ως ο γηραιότερος σκύλος έρχεται μόλις δύο εβδομάδες, αφότου το Ρεκόρ Γκίνες ονόμασαν έναν άλλο σκύλο, τον Σπάικ το Τσιουάουα, ως τον γηραιότερο εν ζωή σκύλο, σε ηλικία 23 ετών. Έκτοτε, το Γκίνες ενημέρωσε τα ρεκόρ του και ανακοίνωσε τον Bobi ως τον γηραιότερο σκύλο που ζει έως τώρα και τον γηραιότερο σκύλο που υπήρξε ποτέ.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα