ΑΘΗΝΑ
03:46
|
08.05.2024
Την ελευθερία του απολαμβάνει μετά από περίπου δίμηνη κράτηση ο Ιταλός επικεφαλής της ΜΚΟ που εμπλέκεται στο σκάνδακλο Qatargate.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βγαίνει από την φυλακή ο Ιταλός επικεφαλής ΜΚΟ Νικολό Φιγκά-Ταλαμάνκα, που είναι ένας εκ των τεσσάρων προφυλακιστέων για το σκάνδαλο Qatargate.

Η ανατροπή δρομολογήθηκε απόψε με απόφαση Βέλγου Εισαγγελέα.

Σε σχετικό ρεπορτάζ της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Politico επισημαίνεται πως o γενικός γραμματέας της οργάνωσης «No Peace Without Justice», μιας εκ των ΜΚΟ που εμπλέκονται στο σκάνδαλο διαφθοράς που σχετίζεται με αξιωματούχους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς να αναφερθούν οι λόγοι ή οι τυχόν όροι για την απελευθέρωση του.

O Ταλαμάνκα είχε αρχικά αποφύγει την προφυλάκιση, με τον όρο της παρακολούθησης με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» στη συνέχεια, όμως, Βέλγος εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της απόφασης και προφυλακίστηκε.

Η απόφαση για τον Ταλαμάνκα έρχεται μετά την απόφαση του ευρωκοινοβουλίου να αρθεί η ασυλία των ευρωβουλευτών, Μαρκ Ταραμπέλα και Αντρέα Κοτσολίνο. 

Ο Νικολό Ταλαμάνκα συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου, όπως και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι,  ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, η Εύα Καϊλή, ο πατέρας της και ο συνδικαλιστής Λούκα Βιζεντίνι. Οι δύο τελευταίοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από ανάκριση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 90 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα