ΑΘΗΝΑ
04:43
|
27.06.2026
Την ελευθερία του απολαμβάνει μετά από περίπου δίμηνη κράτηση ο Ιταλός επικεφαλής της ΜΚΟ που εμπλέκεται στο σκάνδακλο Qatargate.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βγαίνει από την φυλακή ο Ιταλός επικεφαλής ΜΚΟ Νικολό Φιγκά-Ταλαμάνκα, που είναι ένας εκ των τεσσάρων προφυλακιστέων για το σκάνδαλο Qatargate.

Η ανατροπή δρομολογήθηκε απόψε με απόφαση Βέλγου Εισαγγελέα.

Σε σχετικό ρεπορτάζ της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Politico επισημαίνεται πως o γενικός γραμματέας της οργάνωσης «No Peace Without Justice», μιας εκ των ΜΚΟ που εμπλέκονται στο σκάνδαλο διαφθοράς που σχετίζεται με αξιωματούχους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς να αναφερθούν οι λόγοι ή οι τυχόν όροι για την απελευθέρωση του.

O Ταλαμάνκα είχε αρχικά αποφύγει την προφυλάκιση, με τον όρο της παρακολούθησης με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» στη συνέχεια, όμως, Βέλγος εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της απόφασης και προφυλακίστηκε.

Η απόφαση για τον Ταλαμάνκα έρχεται μετά την απόφαση του ευρωκοινοβουλίου να αρθεί η ασυλία των ευρωβουλευτών, Μαρκ Ταραμπέλα και Αντρέα Κοτσολίνο. 

Ο Νικολό Ταλαμάνκα συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου, όπως και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι,  ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, η Εύα Καϊλή, ο πατέρας της και ο συνδικαλιστής Λούκα Βιζεντίνι. Οι δύο τελευταίοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από ανάκριση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ορατός ο κίνδυνος επαναφοράς του εμφυλίου στον Λίβανο λέει βουλευτής της Χεζμπολάχ

Είμαι ένοχος, είπε ο Τζον Μπόλτον στους δικαστές

Αναβλήθηκε η «Παρέλαση Περηφάνειας» από την αστυνομία στο Παρίσι

Αναφορές για διαδηλώσεις κατά της Χαμάς στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα