ΑΘΗΝΑ
22:04
|
26.04.2024
Διασώθηκαν 46 μετανάστες, που είχαν προορισμό τη Λαμπεντούζα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί σε σκάφος που εντόπισε στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Μάλτας η ιταλική ακτοφυλακή και στο οποίο επέβαιναν δεκάδες Βορειοαφρικανοί πρόσφυγες, σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές.

Μια περίπολος του Λιμενικού Σώματος που βρισκόταν κοντά στο νησί Λαμπεντούζα εντόπισε το σκάφος, που κατευθύνονταν προς το νησί Λαμπεντούζα, τις πρώτες πρωινές ώρες, και διέσωσε 46 ανθρώπους που ήταν ακόμη ζωντανοί, ανέφερε η «Corriere della Sera». Ανάμεσα στους οκτώ ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους ήταν και τρεις γυναίκες, εκ των οποίων η μία έγκυος, όπως διευκρινίζει το Λιμενικό, ενώ ανάμεσα στους διασωθέντες περιλαμβάνονται ακόμα δύο κυοφορούσες.

Ο δήμαρχος στη Λαμπεντούζα, Φιλίπο Μανίνο, απηύθυνε έκκληση στην Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζα Μελόνι να μην αφήσει το νησί του μόνο στην αντιμετώπιση αυτής της «τεράστιας τραγωδίας».«Σας παρακαλούμε, βοηθήστε μας, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι», είπε ο κ. Μανίνο στο Ιταλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ANSA, καθώς κατευθυνόταν στο λιμάνι του νησιού.

Κάθε χρόνο, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που εγκαταλείπουν τις χώρες τους για να σωθούν από ένοπλες συρράξεις ή την ανέχεια αποπειρώνται να φθάσουν στην Ευρώπη, με την ελπίδα πως θα βρουν καλύτερη ζωή, διαπλέοντας τη Μεσόγειο κυρίως από τη Λιβύη, οι ακτές της οποίας απέχουν κάπου 300 χιλιόμετρα από την Ιταλία. Τα πλεούμενα στα οποία επιβιβάζονται μεταφέρουν συχνά πολύ περισσότερους ανθρώπους από όσους χωρούν και είναι κάθε άλλο παρά ασφαλή.

Το 2022, περίπου 2.000 μετανάστες και πρόσφυγες χάθηκαν στη Μεσόγειο, εκ των οποίων σχεδόν 1.400 στην κεντρική Μεσόγειο, που χαρακτηρίζεται μακράν η πιο επικίνδυνη θαλάσσια μεταναστευτική οδός στον κόσμο, σύμφωνα με δεδομένα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα