ΑΘΗΝΑ
13:23
|
26.04.2024
Η Χαμάς καταδίκασε την Παρασκευή «έντονα» την ανακοίνωση του Σουδάν για την εξομάλυνση των σχέσεων με το ισραηλινό κράτος κατοχής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Παλαιστινιακό Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης Χαμάς καταδίκασε την Παρασκευή «έντονα» την ανακοίνωση του Σουδάν για την εξομάλυνση των σχέσεων με το ισραηλινό κράτος κατοχής, αναφέρει το Middle East Monitor.

«Με τον πιο έντονο τρόπο, καταδικάζουμε την ανακοίνωση του Υπουργού Εξωτερικών του Σουδάν για την εξομάλυνση των σχέσεων με την ισραηλινή κατοχή», κατήγγειλε η Χαμάς σε επίσημη δήλωση.

Η δήλωση συνεχίζει: «Η Χαμάς πιστεύει ότι αυτή η κίνηση έρχεται σε αντίθεση με τη γενική σουδανική στάση ενάντια στην εξομάλυνση των σχέσεων με το ισραηλινό κράτος κατοχής και υποστηρίζει τη δίκαιη παλαιστινιακή υπόθεση».

Πρόσθεσε επίσης ότι: «Αυτή η ανακοίνωση συμπίπτει με την κλιμάκωση των εγκλημάτων της φασιστικής ισραηλινής κατοχής κατά του παλαιστινιακού λαού, καθώς έχει σκοτώσει 35 Παλαιστίνιους από την αρχή του 2023 μέχρι στιγμής, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, πόσο μάλλον την επέκταση των αποικιακών οικισμών και τη βεβήλωση χριστιανικών και ισλαμικών ιερών τόπων».

Ολοκληρώνοντας τη δήλωση, η Χαμάς εξέφρασε: «Επαναβεβαιώνουμε την απόρριψή μας για κάθε μορφή ομαλοποίησης με την εποίκη-αποικιακή κατοχή και καλούμε τη σουδανική ηγεσία να υποχωρήσει σε αυτήν την απόφαση που έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα του αδελφικού λαού του Σουδάν και θα εξυπηρετούσε μόνο την ατζέντα της Ισραηλινής κατοχής».

Αυτό έγινε μετά από συνάντηση μεταξύ του ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Έλι Κοέν και του Σουδανού ομολόγου του Αλί Αλ-Σαντίκ στο Χαρτούμ.

Μετά τη συνάντηση, το υπουργείο Εξωτερικών του Σουδάν δήλωσε: «Έχει συμφωνηθεί να προχωρήσουμε προς την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σι Τζινπίνγκ: Η Γη είναι αρκετά μεγάλη για την Κίνα και τις ΗΠΑ

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Σοϊγκού: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να αλλάξουν τις ισορροπίες στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού

Για νέα τοπία έντασης προειδοποίησε τον Μπλίνκεν ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα