ΑΘΗΝΑ
17:30
|
24.04.2024
Καταγγελία για κατάρρευση τμήματος οροφής σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Πατρών σε ώρα εξεταστικής και γενικότερη κυβερνητική αδιαφορία για τις κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αντιμέτωποι με τις συνέπειες της κυβερνητικής αδιαφορίας για τις πανεπιστημιακές υποδομές και την συντήρηση των κτιρίων στις οποίες στεγάζονται οι σχολές των Πανεπιστημίων της χώρας βρέθηκαν οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Πατρών, καθώς τμήμα της οροφής κατέρρευσε σε αίθουσα όπου διεξάγονταν εξετάσεις, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν οι φοιτητές που βρίσκονταν στο σημείο.

«Μετά τις εικόνες από το ΕΜΠ που λόγω της κακοκαιρίας οι φοιτητές έκαναν εξεταστική χωρίς ρεύμα, έρχονται εικόνες από το τμήμα των μηχανολόγων του Πανεπιστημίου Πατρών που πέφτουν τα ταβάνια στα κεφάλια φοιτητών» καταγγέλλει σε ανάρτησή της η Αν.α.κίνηση – ΕΑΑΚ. 

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών η διαδικασία της εξεταστικής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο πραγματοποιήθηκε υπό το φως φακών, καθώς λόγω της έντονης βροχόπτωσης που σημειώθηκε την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, παρουσιάστηκε βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να αναγκαστούν να επιστρατεύσουν τους φακούς των κινητών τους τηλεφώνων προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διαδικασία της εξέτασης. 

«Τον τελευταίο χρόνο γινόμαστε συνεχώς μάρτυρες της υποχρηματοδότησης των Πανεπιστημίων. Από τον φοιτητή στο ΑΠΘ που έπεσε από το παράθυρο, μέχρι τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των φοιτητών στις εστίες του Πανεπιστημίου Πατρών, το συμπέρασμα είναι το ίδιο. Έχουν χρήματα για να κάνουν έρευνα για πολεμικούς εξοπλισμούς και ντροουν μέσα στα Πανεπιστήμιά μας αλλά δεν έχουν για να εξασφαλίσουν ανθρώπινες συνθήκες σπουδών, από την στέγαση, τη σίτιση και τη μεταφορά που πρέπει να είναι δωρεάν, μέχρι τις υποδομές των τμημάτων.  Λεφτά για μπάτσους υπάρχουν, αλλα για πρόσληψη καθηγητών δεν υπάρχουν» συμπληρώνει η παράταξη.

Την ίδια ώρα, υπογραμμίζει την προσπάθεια επιβολής της ιδιωτικής πρωτοβουλίας σε κάθε πτυχή, «από την διαχείριση της σίτισης που εδώ και καιρό έχει αναλάβει ιδιωτική εταιρεία μέχρι την καθαριότητα που πλέον θα διαχειρίζεται επίσης ιδιωτική εταιρεία, με τις αμέτρητες απολύσεις των καθαριστριών και καθαριστών».

«Και τα αποτελέσματα αυτού είναι φανερά σε όλους μας κάθε μέρα, αφού οι ιδιωτικές επιχειρήσεις μόνο στόχο έχουν την αύξηση των κερδών τους» καταλήγει η Αν.α.κίνηση – ΕΑΑΚ απαιτώντας τον τερματισμό των πολιτικών εξαθλίωσης, ιδιωτικοποίησης και υποχρηματοδότησης των Πανεπιστημίων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Την παραίτηση Νετανιάχου θέλει η Νάνσι Πελόζι

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Ανησυχία για την επικείμενη εισβολή στη Ράφα-«Ξεφύτρωσαν» χιλιάδες σκηνές

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα