ΑΘΗΝΑ
18:10
|
28.04.2024
Ακτιβιστές από το Κουβέιτ, ΜΚΟ και πολιτικές παρατάξεις οργάνωσαν, την Παρασκευή, μια μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακτιβιστές από το Κουβέιτ, ΜΚΟ και πολιτικές παρατάξεις οργάνωσαν, την Παρασκευή, μια μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό, ανέφερε η Quds Press.

Το Middle East Monitor αναφέρει ότι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την υποστήριξή τους στους Παλαιστίνιους και την αντίστασή τους ενάντια στην Ισραηλινή Κατοχή. Εξέφρασαν επίσης την αντίθεσή τους στην εξομάλυνση των σχέσεων με το σιωνιστικό κράτος.

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, οι συμμετέχοντες φώναξαν: «Η Παλαιστίνη είναι μια εμπιστοσύνη και η ομαλοποίηση είναι προδοσία… Η Παλαιστίνη είναι ένα αραβικό κράτος.»

Ο Εκτελεστικός Επικεφαλής του Συνδέσμου Νέων για την Ιερουσαλήμ, Γιουσέφ αλ Καντάρι, δήλωσε: «Η συμμετοχή μας σε αυτό το συλλαλητήριο πηγάζει από την πίστη μας ότι η Παλαιστίνη είναι η υπόθεση μας, η οποία είναι η υπόθεση ολόκληρης της Ummah. Έχουμε καθήκον να υπερασπιστούμε την Παλαιστίνη».

Ο Καντάρι πρόσθεσε: «Οι συνεχιζόμενες παραβιάσεις και η επιθετικότητα στην Παλαιστίνη, συμπεριλαμβανομένης της κατεδάφισης σπιτιών, του φόβου και του βασανισμού των αδελφών μας –των γυναικών κρατουμένων στις κατοχικές φυλακές– ωθούν τους Κουβέιτς να συμμετάσχουν σε αυτή την εκδήλωση».

Και συνέχισε: «Ωστόσο, ζούμε μια ατμόσφαιρα ευτυχίας εδώ καθώς γιορτάζουμε τις εθνικές μας γιορτές, αλλά λυπόμαστε για τους πόνους των αδελφών μας που υποφέρουν υπό την Ισραηλινή Κατοχή».

Ο ερευνητής για τα Παλαιστινιακά θέματα, Αμπντουλάχ Αλ Μοσάουι, δήλωσε: «Ήρθαμε εδώ για να επαναλάβουμε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη του Κουβέιτ προς τους Παλαιστίνιους. Υποστηρίζουμε την Αντίσταση της Κατοχής.»

Ο Μοσάουι τόνισε: «Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Παλαιστινιακή Αντίσταση μέχρι την απελευθέρωση ολόκληρης της γης της Παλαιστίνης από τη Σιωνιστική Κατοχή».

Και κατέληξε: «Αυτό είναι το ελάχιστο από αυτά που μπορούμε να προσφέρουμε στην Παλαιστίνη υπό το πρίσμα της μάστιγας της ομαλοποίησης που έχει μολύνει την περιοχή με στόχο την εξάλειψη της παλαιστινιακής υπόθεσης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Δύο νεκροί από έκρηξη πυρομαχικών στο Ναχιτσεβάν του Αζερμπαϊτζάν

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα