ΑΘΗΝΑ
09:14
|
23.09.2023
Συνθήματα και πανό από τον Ρουβίκωνα στα κεντρικά γραφεία της ΑΑΔΕ, ενάντια στις τακτικές πλειστηριασμών και κατασχέσεων της Αρχής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις που διενεργεί η Αρχής, πραγματοποίησε ο Ρουβίκωνας το Σάββατο, αναρτώντας πανό έξω από το κτήριο της ΑΑΔΕ και πετώντας τρικάκια με σχετικά συνθήματα. 

«Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων είναι αυτή που διατάσσει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και  βγάζει στο σφυρί τα σπίτια και τις ιδιοκτησιες. Από την αρχή του έτους απειλεί ότι θα κυνηγήσει τους οφειλέτες, θα βάλει μπρός τους πλειστηριασμούς και ότι δεν θα κάνει πίσω» σημειώνει σχετικά η αναρχική συλλογικότητα σε ανάρτησή της στο facebook.

Παράλληλα επισημαίνει ότι «από την ίδρυση και σύσταση της, στην ΑΑΔΕ κανένας φορέας δεν έχει δικαίωμα να κάνει έλεγχο ή εποπτεία», συμπληρώνοντας ότι «εχει πλήρη εξουσία σε όλο τον φοροελεγκτικό και φοροεισπρακτικό μηχανισμό της χώρας, έχει δικαίωμα να εισηγείται νομοθετικές διατάξεις και το Υπουργείο Οικονομικών είναι υποχρεωμένο να παίρνει την άδεια της για όποια κίνηση του. Αυτή η ανεξάρτητη ως προς το Ελληνικό δημόσιο Αρχή, αλλά πιο εξαρτημένη δεν γίνεται από τον εξωτερικό παράγοντα, έχει αρμοδιότητες σχεδόν για τα πάντα. Από διορισμούς, από επιβολή πλειστηριασμών, από δημόσιες δαπάνες».

Την ίδια ώρα, ο Ρουβίκωνας κάνει λόγο για μία «απρόσωπη εισπρακτική, που έχει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών», σημειώνοντας ότι περισσότεροι από 2 εκατομμύρια πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με την απειλή κατασχέσεων και πλειστηριασμών.

«Στη ύφεση που έρχεται τώρα μετά από δύο χρόνια πανδημίας, ακρίβεια στα πάντα και ενεργειακή κρίση παράλληλα, υπόσχονται ότι θα γίνουν ακόμα πιο αδίστακτοι απέναντι μας.  Ή αυτοί ή εμείς» καταλήγει η ανακοίνωση της συλλογικότητας, η οποία συνοδεύεται από φωτογραφίες της παρέμβασης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ξηλώθηκε» η εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού που εξήγγειλε «κυνήγι προπαγανδιστών»

Η Αμερικανίδα εκπρόσωπος των ουκρανικών Δυνάμεων Εδαφικής Άμυνας παύθηκε μία βδομάδα μετά την ανάρτηση του επίμαχου βίντεο. Της παύσης της προηγήθηκαν ερωτήσεις Αμερικανού Γερουσιαστή.
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 68χρονος στην παραλία Ασπροβάλτας

Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου

Κόστα Ρίκα: Ο αριθμός των ανθρωποκτονιών «σπάει» κάθε ρεκόρ

Το μεταναστευτικό Βατερλώ της Μελόνι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα