ΑΘΗΝΑ
01:57
|
27.07.2024
Ανακοίνωση αμνηστίας από τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, με τους όρους που τη συνοδεύουν να εξαιρούν σημαντικό αριθμό κρατουμένων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απονομή χάρης σε δεκάδες χιλιάδες κρατούμενους από τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ανακοίνωσε την Κυριακή το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA της χώρας, με αφορμή την επέτειο της ισλαμικής επανάστασης του 1979, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, με την αμνηστία, ωστόσο, να συνοδεύεται από όρους οι οποίοι εξαιρούν σημαντικό αριθμό ατόμων που κρατούνται στο Ιράν, καθιστώντας τη εικονική. 

Ειδικότερα, από την απόδοση χάρης εξαιρείται το σύνολο των κρατουμένων που φέρουν διπλή υπηκοότητα, καθως και όσοι κατηγορούνται για «διαφθορά δημόσιας περιουσίας», μια κεφαλαιώδης κατηγορία που έχει απαγγελθεί σε ορισμένους διαδηλωτές, τέσσερις από τους οποίους έχουν ήδη εκτελεστεί. Οι περιορισμοί για την απόδοση της αμνηστίας επεκτείνονται επίσης σε όσους κατηγορούνται για «κατασκοπεία για λογαριασμό ξένων υπηρεσιών, για άμεση επαφή με ξένους πράκτορες, για διάπραξη ανθρωποκτονιών και τραυματισμών εκ προθέσεως, (και) για διάπραξη καταστροφής και εμπρησμού κρατικής περιουσίας» σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Φυσικά, όσοι δεν εκφράζουν μετάνοια για τις δραστηριότητές τους και δεν δίνουν γραπτή δέσμευση για τη μη επανάληψη αυτών των δραστηριοτήτων, δεν θα λάβουν χάρη» υπερθεμάτισε ο αναπληρωτής επικεφαλής του δικαστικού σώματος Σαντέκ Ραχίμι, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις φλόγες πάλι η Καλιφόρνια…

Τέσσερις νεκροί και 5 τραυματίες σε καραμπόλα νταλίκας με Ι.Χ. στη Μεσσηνία

Φυτεία 839 δενδρυλλίων κάνναβης εκρίζωσαν στα Χανιά

Πράκτορας του εξωτερικού για το Κρεμλίνο η ρωσική έκδοση της Bild

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα