ΑΘΗΝΑ
20:15
|
26.04.2024
«Τα άτομα με ομοφυλοφιλικές τάσεις είναι παιδιά του Θεού. Ο Θεός τα αγαπά. Ο Θεός τα συνοδεύει… », είπε ο Πάπας Φραγκίσκος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε την Κυριακή ότι οι νόμοι που ποινικοποιούν τα LGBT άτομα είναι άδικοι και αμαρτωλοί, επειδή ο Θεός αγαπά και συνοδεύει τους ανθρώπους με έλξη για το ίδιο φύλο.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος έκανε τις παρατηρήσεις του ως απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου στο αεροπλάνο που επέστρεφε από την Αφρική, έλαβε την πλήρη υποστήριξη των σχολίων του από δύο άλλους χριστιανούς ηγέτες στο αεροπλάνο μαζί του.

«Η ποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας είναι ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να αγνοηθεί», είπε ο Πάπας, ο οποίος στη συνέχεια ανέφερε ανώνυμα στατιστικά σύμφωνα με τα οποία 50 χώρες ποινικοποιούν τα LGBT άτομα «με τον έναν ή τον άλλον τρόπο» και περίπου 10 άλλες έχουν νόμους που περιλαμβάνουν τη θανατική ποινή για αυτούς.

Εξήντα έξι κράτη μέλη του ΟΗΕ συνεχίζουν να ποινικοποιούν τις συναινετικές σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ομοφυλοφίλων, σύμφωνα με στοιχεία της ILGA World – της Διεθνούς Ένωσης Λεσβιών, Ομοφυλόφιλων, Αμφιφυλόφιλων, Τρανς και Ίντερσεξ. Σε πολλές χώρες όπου οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι παράνομες, οι ποινές μπορεί να περιλαμβάνουν πιθανή θανατική ποινή.

«Αυτό δεν είναι σωστό. Τα άτομα με ομοφυλοφιλικές τάσεις είναι παιδιά του Θεού. Ο Θεός τα αγαπά. Ο Θεός τα συνοδεύει… η καταδίκη ενός ατόμου όπως αυτό είναι αμαρτία. Η ποινικοποίηση ατόμων με ομοφυλοφιλικές τάσεις είναι αδικία», είπε ο Πάπας.

Σημείωσε ότι η κατήχηση της Καθολικής Εκκλησίας, ή το βιβλίο διδασκαλιών, λέει ότι η έλξη για το ίδιο φύλο δεν είναι αμαρτία, αλλά οι ομοφυλοφιλικές πράξεις είναι. Λέει επίσης ότι τα LGBT άτομα δεν πρέπει να περιθωριοποιούνται.

Ο Πάπας Φραγκίσκος ανέφερε τη διάσημη πλέον φάση του, αμέσως μετά την εκλογή του ως Πάπα το 2013, ότι δεν μπορούσε να κρίνει άτομα με τάσεις του ίδιου φύλου που αναζητούν τον Θεό. Σημείωσε επίσης ότι κατά την επίσκεψή του στην Ιρλανδία το 2018 είπε ότι οι γονείς δεν μπορούσαν να αρνηθούν τα LGBT παιδιά τους, αλλά έπρεπε να τα κρατήσουν σε μια στοργική οικογένεια.

Ο Πάπας έκανε το ταξίδι στο Νότιο Σουδάν, τη δεύτερη χώρα της περιοδείας, ως προσκύνημα ειρήνης με τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρυ Τζάστιν Γουέλμπι και τον συντονιστή της Γενικής Συνέλευσης της Εκκλησίας της Σκωτίας Ίαν Γκρίνσιλντς.

Και οι δύο χριστιανοί ηγέτες που βρίσκονταν στο αεροπλάνο και συμμετείχαν στη συνηθισμένη συνέντευξη Τύπου του Πάπα με τους δημοσιογράφους, επαίνεσαν τα σχόλια του Πάπα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Πασχαλινή έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα