ΑΘΗΝΑ
00:33
|
19.04.2024
Επιστρέφει η τηλεκπαίδευση. Αναβολή εξετάσεων σε ιδρύματα Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Κλειστοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Όλες οι σχολικές μονάδες στην Αττική θα παραμείνουν κλειστές αύριο, Δευτέρα 06/02, λόγω της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα που σαρώνει τη χώρα, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της περιφέρειας.

Κλειστοί θα είναι επίσης και όλοι οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί της Αττικής, κατόπιν ομόφωνης απόφασης των Δημάρχων των οποίων είναι αρμοδιότητα τους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η διεξαγωγή των μαθημάτων στα σχολεία θα γίνει διαδικτυακά μέσω webex.

«Αύριο, Δευτέρα 06.02.2023, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση. Έχουν ενημερωθεί σχετικά όλοι οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων να μεριμνήσουν ώστε να αποσταλούν εντός της ημέρας στους μαθητές και τις μαθήτριες οι σχετικοί σύνδεσμοι σύνδεσης καθώς και τα προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν την αυριανή ημέρα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής:

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, κατόπιν έκτακτης σύσκεψης με τους Δημάρχους της Αττικής, κλειστά θα είναι αύριο Δευτέρα 6 Ιανουαρίου όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών. Κλειστοί θα είναι και όλοι οι παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί της Αττικής, κατόπιν ομόφωνης απόφαση των Δημάρχων των οποίων είναι αρμοδιότητα τους.

Λόγω της κακοκαιρίας και με προτεραιότητα την ασφάλεια των παιδιών, αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, θα είναι κλειστοί όλοι οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων. 

Αναβολή εξετάσεων στα παρακάτω ιδρύματα Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης:

  • Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ),
  • Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ)
  • Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ)
  • Πάντειο
  • Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
  • Επίκειται αναβολή και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ)

Κλειστά και τα εμπορικά καταστήματα τη Δευτέρα σε περιοχές της Αττικής – Απαγόρευση των υπηρεσιών delivery και courier

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε ότι, σε ολόκληρη τη βόρεια και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων που αναμένονται.

Κατ’ εξαίρεση θα μπορούν να λειτουργούν μέχρι τις 18.00 τα φαρμακεία, τα καταστήματα τροφίμων και supermarket, τα πρατήρια καυσίμων και τα καταστήματα πώλησης εργαλείων και αλυσίδων χιονιού για τα οχήματα. ώστε να καλύψουν άμεσες και επείγουσες ανάγκες.

Παράλληλα, απαγορεύεται από ώρα 18.00 της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023 η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές.

Παρακαλούνται οι πολίτες να προσέρχονται στα καταστήματα που θα παραμείνουν κατ’ εξαίρεση ανοικτά με ιδιαίτερη προσοχή και μόνο αν είναι απολύτως αναγκαίο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα