ΑΘΗΝΑ
07:59
|
20.04.2024
Στους 41 ανέρχονται οι νεκροί από την αρχή της χρονιάς. Οι αρχές της Ιεριχούς κάνουν λόγο για πολιορκία της πόλης τις τελευταίες ημέρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέντε ακόμα Παλαιστίνιοι έπεσαν νεκροί τα ξημερώματα από σφαίρες των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής στον προσφυγικό καταυλισμό Ακαμπάτ Τζαμπρ, κοντά στην κατεχόμενη πόλη της Ιεριχώ στη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Πρακτορείο WAFA, ισχυρές ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στον προσφυγικό καταυλισμό, και άνοιξαν πυρ εναντίον ντόπιων νεαρών ανδρών, σκοτώνοντας πέντε. 

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος (PRCS) δήλωσε ότι οι γιατροί της παρέλαβαν τρεις τραυματίες, μεταξύ των οποίων ένας σοβαρά τραυματίας από σφαίρες και τρεις περιπτώσεις ασφυξίας. Η PRCS πρόσθεσε, επίσης, ότι οι ισραηλινοί στρατιώτες εμπόδισαν το έργο των γιατρών και επιτέθηκαν σε ένα από τα ασθενοφόρα προσπαθώντας να το εμποδίσουν να εισέλθει στον προσφυγικό καταυλισμό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του παλαιστινιακού πρακτορείου οι στρατιώτες λεηλάτησαν επίσης πολλά σπίτια και συνέλαβαν αρκετούς Παλαιστίνιους, ενώ αρνούνται να παραδώσουν τις σορούς των θυμάτων στις οικογένειές τους.

Οι αρχές της Ιεριχούς κάνουν τις τελευταίες ημέρες λόγο για πολιορκία, καθώς ο ισραηλινός στρατός ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας γύρω από την πόλη, αναζητώντας δύο Παλαιστίνιους που κατηγορούνται ότι πραγματοποίησαν ένοπλη επίθεση σε ισραηλινό εστιατόριο στις 28 Ιανουαρίου, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Η ένταση στα παλαιστινιακά εδάφη αυξήθηκε στα παλαιστινιακά εδάφη μετά την ισραηλινή στρατιωτική εισβολή στην πόλη Τζενίν της Δυτικής Όχθης την περασμένη εβδομάδα που άφησε πίσω της 10 Παλαιστίνιους.

Από την αρχή της χρονιάς και πριν από την τελευταία επιχείρηση στην Ιεριχώ, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει 36 Παλαιστίνιους ενήλικες και παιδιά, ενώ έξι  Ισραηλινοί πολίτες, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, και ένας Ουκρανός έχουν σκοτωθεί την ίδια περίοδο σε μία μόνο επίθεση στην προσαρτημένη από το Ισραήλ ανατολική Ιερουσαλήμ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα