ΑΘΗΝΑ
17:28
|
10.05.2024
Είχε συλληφθεί πέρσι στη Ρόδο για τον βιασμό της ανάπηρης 49χρονης κόρης του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ποινή φυλάκισης 12 ετών επέβαλε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω σε έναν 73χρονο Ροδίτη που συνελήφθη πέρσι το Φεβρουάριο μετά από καταγγελία αυτόπτη μάρτυρα για τον βιασμό της ανάπηρης 49χρονης κόρης του.

Τ ο δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη κατ’ εξακολούθηση και για γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών κατ’ εξακολούθηση. Απορρίφθηκαν τα αιτήματα που υπέβαλε για αναγνώριση ελαφρυντικών, μειωμένου καταλογισμού αλλά και το αίτημα του για κατ’ οίκον έκτιση της ποινής.

Σε εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας Δημοκρατική Ρόδου, αναφέρεται πως ο 73χρονος πέρσι σε ανωμοτί κατάθεση που έδωσε ισχυρίστηκε πως το έκανε «μία φορά» στις 26 Φεβρουαρίου 2022 και πως τον … «παρέσυρε ο διάολος» λέγοντας τάχα πως η ανάπηρη κόρη του τον… «προκαλούσε ερωτικά και του επιτέθηκε»!

«Το λάθος όμως ήταν και δικό μου από τη στιγμή που δεν αντιστάθηκα όσο έπρεπε. Κάθε μέρα τα βάζω με τον εαυτό μου και μετανιώνω για αυτό που μου συνέβη», πρόσθεσε, ενώ ισχυρίστηκε ότι της έλεγε συνεχώς ότι «αυτό που κάνεις δεν είναι σωστό», «είμαι πατέρας σου, μην το κάνεις», μέχρι που ενέδωσε!

«Σα να μπήκε ο διάβολος μέσα μου. Ξέρω ότι η ερωτική πράξη μεταξύ συγγενών είναι μεγάλο κακό και μεγάλη αμαρτία και την αναγνωρίζω και διατίθεμαι να πληρώσω την αμαρτία. Αλλά αυτό ήταν το μόνο που συνέβη», πρόσθεσε.

Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι την βίασε πράγμα που προκύπτει και από ιατροδικαστική έκθεση.

Η δικογραφία πάντως είχε «εμπλουτιστεί» με επιβαρυντικές πραγματογνωμοσύνες από ψυχίατρο και ιατροδικαστή, που συγκλίνουν στην τέλεση του καταγγελλόμενου αδικήματος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Δημοκρατικής» Ρόδου, στις 28 Φεβρουαρίου 2022, ο αδελφός της 49χρονης κοπέλας κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου πως την 26η Φεβρουαρίου 2022 ένας χειριστής γερανού, είδε την αδελφή του, με την οποία είναι σύνοικοι και πάσχει από βαριά νοητική στέρηση, να συνευρίσκεται ερωτικά με έναν ηλικιωμένο άνδρα, που προηγουμένως του είχε συστηθεί σαν πατέρας της.

Ο αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού ανέφερε ειδικότερα εξεταζόμενος ότι την 26η Φεβρουαρίου 2022 το πρωί ανέβηκε σε ένα φορτηγό και είδε στην διπλανή μονοκατοικία και συγκεκριμένα στο ημιυπόγειό της, από την ανοικτή εξώπορτα, έναν ηλικιωμένο άνδρα να έχει κατεβασμένο το παντελόνι και το εσώρουχό του και να είναι επάνω από μια κοπέλα που ήταν γυμνή σε καναπέ.

Όταν ο άνδρας κοίταξε προς τα έξω ανέβασε, όπως είπε, το παντελόνι του και έδιωξε την κοπέλα σε άλλο δωμάτιο και έκλεισε την πόρτα. Βγήκε ο ηλικιωμένος από το σπίτι 20 λεπτά μετά και τότε αναγνώρισε ότι επρόκειτο για τον 73χρονο πατέρα της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακιστέος ο βασικός κατηγορούμενος «Shark»

Βραυρώνα: Πέταξαν βρέφος μέσα σε σακούλα στη χωματερή

Γερμανία: Εκατοντάδες ακτιβιστές εισέβαλαν στο εργοστάσιο της Tesla

Νέες καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν τη νότια Βραζιλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα