ΑΘΗΝΑ
10:57
|
20.04.2024
Μαθητές Γυμνασίου στο Μεξικό κάνουν πετάλι σε θρανία-ποδήλατα, ως μέρος ενός προγράμματος βελτίωσης της σωματικής υγείας και κυρίως κατά της παιδικής παχυσαρκίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σχολικά θρανία εξοπλισμένα με πεντάλ ποδηλάτου απέκτησαν μαθητές στο Μεξικό για διδασκαλία μαζί με ελαφριά άσκηση, σε μια χώρα γνωστή για τα ανησυχητικά ποσοστά παχυσαρκίας. Κάτι σαν «νους υγιής εν σώματι υγιεί» αλλά με πεντάλ!  

Για τους μαθητές ενός Γυμνασίου λίγο έξω από την πόλη του Μοντερέι, τα νέα θρανία-ποδήλατα προσφέρουν οφέλη πέρα από την άσκηση. «Όταν είμαστε σωματικά δραστήριοι, αυτό μας βοηθά επίσης να διατηρούμε την πνευματική μας συγκέντρωση», είπε η 13χρονη μαθήτρια Ρέιμι Ροντρίγκεζ. «Είναι πραγματικά απίστευτο», πρόσθεσε.

Το ένα τρίτο όλων των Μεξικανών είναι παχύσαρκοι και καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, τα παραπανίσια κιλά συσσωρεύονται. Μια πρόσφατη εθνική έρευνα έδειξε ότι περίπου το 8% των παιδιών κάτω των 5 ετών στο Μεξικό είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα, ποσοστό που αυξάνεται σε σχεδόν 19% για παιδιά μεταξύ 5-11 ετών.

Η Σανχουανίτα Γκαρθία, η διευθύντρια του σχολείου, εστιάζει στα οφέλη των ποδηλατικών-θρανίων μετά την πανδημία, ειδικά για τα αγόρια που είναι πιο επιρρεπή  στην υπερβολική αύξηση βάρους. «Αφού επιστρέψαμε στα δια ζώσης μαθήματα, αρχίσαμε να παρατηρούμε πολύ άγχος στα αγόρια μας, αλλά και πως αυξήθηκε η παχυσαρκία», ανέφερε η διευθύντρια. «Με αυτή τη δράση, προσπαθούμε να χτυπήσουμε το πρόβλημα», πρόσθεσε.

Το σχολείο διαθέτει επί του παρόντος δύο αίθουσες διδασκαλίας πλήρως εξοπλισμένες με τα νέα θρανία, αλλά το σχέδιο είναι να προστεθούν σταδιακά και στις 21 τάξεις.

Ο Μιγκέλ Ορτίθ, ιδρυτής της εταιρείας που τα κατασκεύασε, δήλωσε ότι εμπνεύστηκε από τις παρόμοιες αλλαγές που είδε σε σχολικές αίθουσες στον Καναδά. «Αποφασίσαμε να αναπτύξουμε μια πρωτότυπη δράση με βιώσιμο κόστος που θα μπορούσε να εφαρμοστεί κι εδώ», είπε, σημειώνοντας ότι κάθε θρανίο ποδηλάτου κοστίζει περίπου 2.700 πέσος (132 ευρώ) – περίπου πέντε φορές λιγότερο από το καναδικό πρωτότυπο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα