ΑΘΗΝΑ
10:30
|
01.05.2024
Διαβεβαιώσεις από τον καθηγητή και πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμιο Λέκκα ότι ο φονικός σεισμός σε Τουρκία και Συρία δεν θα επηρεάσει ρήγματα στον ελληνικό χώρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με εστιακό βάθος στα 10 χιλιομέτρων σημειώθηκε πριν τις 4 π.μ. ανατολικά του Αγαθονησίου, ενώ ακολούθησε επιφανειακή δόνηση 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη Ρόδο, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Ο πρόεδρος του Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, εκτίμησε ότι ο σεισμός στη Ρόδο δεν σχετίζεται με τον φονικό σεισμό στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας. «Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Δε νομίζω ότι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα» είπε ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.

Σε ό,τι αφορά τους σεισμούς τα ξημερώματα στη γειτονική χώρα ο κ. Λέκκας εκτίμησε πως «οι ζημιές και τα θύματα θα είναι πολλαπλάσια» εξαιτίας της ώρας εκδήλωσης και της ποιότητας των κτιρίων.

«Δεν ξέρουμε ακόμη αν ήταν ο κύριος σεισμός αυτός που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην νότια Τουρκία», δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας. «Αυτό είναι το θέμα» πρόσθεσε και σημείωσε ότι «είναι ένας πάρα πολύ μεγάλος σεισμός και οι συνέπειές του θα είναι πολλαπλές», ο οποίος προήλθε από ένα μεγάλο ρήγμα που ξεκινά από τον Λίβανο και φτάνει μέχρι τη Μαύρη θάλασσα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα