ΑΘΗΝΑ
06:00
|
03.05.2024
Εδώ και τρεις εβδομάδες σχετικές αναφορές, από τα μέτωπα του Σολεντάρ και του Αρτιόμοβσκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα ουκρανικά στρατεύματα χρησιμοποιούν χημικά όπλα κοντά στο Αρτιόμοβσκ και στο Ουγκλεντάρ εδώ και τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, κατήγγειλε σήμερα, ο εκτελών χρέη επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ (DPR) Ντενίς Πουσίλιν.

«Σύμφωνα με αναφορές από τις μονάδες μας, υπάρχουν στοιχεία ότι χρησιμοποιούνται χημικές ουσίες που προκαλούν ασθένεια στους στρατιώτες μας όχι μόνο κοντά στο Αρτιόμοβσκ, αλλά και κοντά στο Ουγκλεντάρ», ανέφερε ο Πουσίλιν, στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24, προσθέτοντας ότι λαμβάνει τέτοιες αναφορές εδώ και τουλάχιστον τρεις εβδομάδες.

Ο Γιαν Γκαγκίν, σύμβουλος του ηγέτη της DPR, δήλωσε στο πρακτορείο TASS, νωρίτερα, ότι οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν χημικά όπλα, χθες Κυριακή, κατά μήκος των μετώπων στο Σολεντάρ και το Αρτιόμοβσκ, που προκάλεσαν σε Ρώσους στρατιώτες «σοβαρή ναυτία, εμετό, ζάλη» επισημαίνοντας ότι η Ουκρανία είχε χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στο παρελθόν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ουκρανικές μονάδες δεν κρύβουν ότι κατέχουν απαγορευμένα χημικά όπλα, καθώς δημοσιεύουν σποραδικά βίντεο που δείχνουν εισαγόμενες βομβίδες αερίων και drones σχεδιασμένα να τις εκτοξεύουν.

Οι αναφορές έρχονται λίγες ημέρες αφότου ο εκπρόσωπος του Ρωσικού Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) Αλεξάντερ Σουλγκίν, κατηγόρησε εταιρείες στρατιωτικού εξοπλισμού που συνδέονται με τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι συνέδραμαν την Ουκρανία στην προετοιμασία «χημικών προκλήσεων».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα