ΑΘΗΝΑ
22:31
|
04.05.2024
Σειρά κατολισθήσεων στο νότιο Περού στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, ενώ αρκετοί τραυματίστηκαν ή αγνοούνται.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σειρά κατολισθήσεων στη νότια περιφέρεια Αρεκίπα του Περού χθες Δευτέρα στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους ανθρώπους, καθώς σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι νεκροί ξεπερνούν τους 30 σε αριθμό, ενώ πολλά άτομα ακόμη αγνοούνται και τουλάχιστον 20 τραυματίστηκαν, κατά τον αρχικό απολογισμό των αρχών, που τόνισαν ότι οι πληγέντες είναι χιλιάδες.

Ο Γουίλσον Γκουτιέρεζ, ένας αξιωματούχος πολιτικής άμυνας στην επαρχία Καμάνα, είπε στο τοπικό ραδιόφωνο RPP ότι 36 πτώματα ανασύρθηκαν σε έναν απομακρυσμένο τομέα που ονομάζεται Μίσκι.

Μεταξύ των νεκρών ήταν πέντε άτομα που επέβαιναν σε ένα βαν το οποίο εμβολίστηκε σε ένα ποτάμι από ένα ισχυρό κύμα λάσπης.

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε μέσω Twitter πως έστειλε στην περιοχή ελικόπτερα, σκηνές, δεξαμενές νερού, αμμόσακους και προσωπικό ειδικευμένο στην αντιμετώπιση καταστροφών, ενώ τοπικοί αξιωματούχοι απηύθυναν έκκληση για αποστολή βαρέων μηχανημάτων για να καθαρίσουν τα συντρίμμια που μπλοκάρουν τρία χιλιόμετρα ενός σημαντικού δρόμου.

Αξιωματούχοι της πολιτικής άμυνας δήλωσαν ότι περίπου 630 σπίτια είχαν καταστραφεί ολοσχερώς μετά τις κατολισθήσεις, οι οποίες έπληξαν επίσης γέφυρες, αρδευτικά κανάλια και δρόμους.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε εν μέσω της πολιτικής κρίσης που παραλύει τους τελευταίους δυο μήνες το Περού, με επίκεντρο νότιες περιοχές των Άνδεων, μετά την παύση από το Κογκρέσο, τη σύλληψη και την προφυλάκιση του πρώην προέδρου Πέδρο Καστίγιο την 7η Δεκεμβρίου. Στις μαζικές κινητοποιήσεις και τις ταραχές που ακολούθησαν έχουν σκοτωθεί δεκάδες άνθρωποι κι έχουν τραυματιστεί χιλιάδες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Πακιστάν καταγράφει τον «πιο βροχερό Απρίλιο» εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα