ΑΘΗΝΑ
11:57
|
07.05.2024
Η Πιονγκγιάνγκ δεν θα εμπλακεί σε διάλογο όσο η Ουάσινγκτον ακολουθεί εχθρική πολιτική.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για διεύρυνση των στρατιωτικών ασκήσεων και ενίσχυση της «πολεμικής ετοιμότητας» της χώρας του, έκανε λόγο ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν σε σύσκεψη που είχε με τους στρατηγούς του, όπως μεταδίδει το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Στη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής Άμυνας του κυβερνώντος κόμματος, συζητήθηκαν «μείζονα στρατιωτικά και πολιτικά θέματα» για τη φετινή χρονιά και «μακροπρόθεσμοι στόχοι» για τις ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στη σύσκεψη μελετήθηκε η διεύρυνση και εντατικοποίηση των στρατιωτικών ασκήσεων, «προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επικρατούσα κατάσταση και να τελειοποιηθεί η πολεμική ετοιμότητα», αναφέρει το KCNA.

Η σύσκεψη υπό την προεδρία του Κιμ Γιονγκ Ουν ακολούθησε την καταδίκη των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων ΗΠΑ – Νότιας Κορέας από την Πιονγκγιάνγκ, που υποστήριξε ότι αγγίζουν την «κόκκινη γραμμή» και απειλούν να μετατρέψουν την κορεατική χερσόνησο σε «εμπόλεμη ζώνη».

Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πέταξαν βομβαρδιστικά B-1B και μαχητικά αεροσκάφη F-22 και F-35 σε στρατιωτική άσκηση μαζί με νοτιοκορεατικά μαχητικά την Τετάρτη στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της χώρας. Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα σχεδιάζουν μια κοινή προσομοίωση αργότερα αυτόν τον μήνα για να προετοιμάσουν μια απάντηση στην πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων από τη Βόρεια Κορέα. 

Την Πέμπτη, το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας επανέλαβε ότι η Πιονγκγιάνγκ δεν θα εμπλακεί σε διάλογο όσο η Ουάσινγκτον ακολουθεί εχθρική πολιτική, επικαλούμενο την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν στη Νότια Κορέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ουκρανία και ΗΠΑ πραγματοποίησαν 4ο γύρο συνομιλιών για διμερή συμφωνία ασφαλείας

Σι Τζινπίνγκ: Δεν θα ξεχαστούν τα ΝΑΤΟϊκά χτυπήματα στην κινεζική πρεσβεία του Βελιγραδίου

Καμπέρα: Απαράδεκτη η συμπεριφορά το Πεκίνου σε περιστατικό στην Κίτρινη Θάλασσα

PFLP και PIJ: Η παλαιστινιακή ενότητα ματαίωσε όλες τις δολοπλοκίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα