ΑΘΗΝΑ
17:03
|
02.05.2024
Ο Σούνακ προχώρησε σε συγχωνεύσεις υπουργείων δίχως να απαντήσει στα αιτήματα του λαού για καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μικτό κυβερνητικό ανασχηματισμό προχώρησε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ υποστηρίζοντας ότι μετά τις πρώτες 100 μέρες στην εξουσία μπορεί να καταφέρει την επίτευξη των ακόλουθων πέντε βασικών στόχων:

Τη μείωση του πληθωρισμού, την οικονομική ανάπτυξη με καλύτερους μισθούς, τη μείωση του χρέους, τον περιορισμό του μεγάλου χρόνου αναμονής (άνω των 20 βδομάδων) των ασθενών στις λίστες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τον έλεγχο της μετανάστευσης και κυρίως των παράτυπων μεταναστών που διασχίζουν τη Θάλασσα της Μάγχης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Σούνακ αντικατέστησε το υπουργείο Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής με το νέο υπουργείο «Ενεργειακής Ασφάλειας».

Επίσης, συγχωνεύθηκε το υπουργείο Εμπορίου και Επιχειρήσεων και δημιουργήθηκε το νέο υπουργείο Επιστημών, Καινοτομίας και Τεχνολογίας. Αλλαγές υπήρξαν και στο υπουργείο Πολιτισμού, ΜΜΕ και Αθλητισμού το οποίο ανέλαβε η Λούσι Φρέιζερ.

Ο Σούνακ δεν παρέλειψε να αλλάξει και τον Πρόεδρο του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, βάζοντας στο τιμόνι τον Γκρεγκ Χαντς.

Οι συγχωνεύσεις υπουργείων και η δημιουργία νέων αύξησαν τις γκρίνιες και τις διαμαρτυρίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης που αντέτειναν πως αφενός συνιστούν περαιτέρω ένδειξη «αδυναμίας» του Ρίσι Σούνακ, αφετέρου θα αυξήσουν τα δημοσιονομικά κόστη σε μία περίοδο κατά την οποία το μεγαλύτερο μέρος του βρετανικού λαού δοκιμάζεται από τον μεγαλύτερο πληθωρισμό των τελευταίων 40 ετών.

Σε κάθε περίπτωση ο ανασχηματισμός δεν αναμένεται να λύσει τα βασικά προβλήματα του βρετανικού λαού που κατεβαίνει στους δρόμους διεκδικώντας υψηλότερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας από το περασμένο καλοκαίρι.

Nurses on a picket line outside St Thomas' hospital in Westminster
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Τουλάχιστον 51» οι νεκροί της σφαγής στο Σπίτι των Συνδικάτων της Οδησσού

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

Κρυφή συνάντηση Μακρόν-Σολτς εν όψει της επίσκεψης του Σι Τζινπίνγκ

Πασχαλινή περιοδεία Δένδια στα Δωδεκάνησα με στάσεις σε Ψέριμο, Λειψούς και Πάτμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα