ΑΘΗΝΑ
20:45
|
06.05.2024
Η Boeing ξεκαθαρίζει: «Θα συνεχίσουμε να απλοποιούμε την εταιρική μας δομή», υποστηρίζοντας ότι αυτό θα επιτευχθεί με τις απολύσεις εργαζομένων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Boeing Co αναμένει να περικόψει φέτος περίπου 2.000 θέσεις εργασίας στον τομέα των οικονομικών και των ανθρώπινων πόρων μέσω ενός συνδυασμού παραιτήσεων και απολύσεων, επιβεβαίωσε η αμερικανική κατασκευαστική αεροπλάνων τη Δευτέρα.

Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία με έδρα το Άρλινγκτον της Βιρτζίνια ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει 10.000 εργαζόμενους το 2023 μετά την πρόσληψη 15.000 ατόμων το 2022, αλλά είπε ότι ορισμένες θέσεις υποστήριξης θα περικοπούν.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε μια έκθεση των Seattle Times τη Δευτέρα ότι αναμένει «περίπου 2.000 μειώσεις φέτος, κυρίως στους κλάδους των οικονομικών και του ανθρώπινου δυναμικού μέσω ενός συνδυασμού παραιτήσεων και απολύσεων».

Η Boeing επιβεβαίωσε επίσης ότι αναθέτει περίπου το ένα τρίτο αυτών των θέσεων εργασίας στην εταιρεία Tata Consulting Services (TCS.NS) στην Ινδία.

Οι μετοχές της Boeing έκλεισαν στο 0,4% στα 206,81 δολάρια (192,98 ευρώ) και σημείωσαν άνοδο 0,5% στις συναλλαγές μετά από κάποιες ώρες.

Η Boeing δήλωσε τη Δευτέρα ότι «θα συνεχίσουμε να απλοποιούμε την εταιρική μας δομή». Τον περασμένο μήνα, η Boeing δήλωσε ότι «θα μειώσει το προσωπικό σε ορισμένες λειτουργίες υποστήριξης» – μια κίνηση που σκοπό της επιτρέπει να ευθυγραμμίσει καλύτερα τους πόρους για την υποστήριξη των τρεχόντων προϊόντων και της τεχνολογικής ανάπτυξης.

Πέρυσι, η Boeing είπε ότι σχεδίαζε να περικόψει περίπου 150 θέσεις χρηματοδότησης στις Ηνωμένες Πολιτείες για να απλοποιήσει την εταιρική της δομή και να επικεντρώσει περισσότερους πόρους στην κατασκευή και την ανάπτυξη προϊόντων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΟΣΑ: Αύξηση στο 5,8% ο πληθωρισμός για τον Μάρτιο

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Αρμενία: Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Δανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα