ΑΘΗΝΑ
05:35
|
04.05.2024
Ο Ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας έχει ήδη δώσει εντολή για την επιτάχυνση της έκδοσης αδειών οπλοφορίας από 2.000 σε 10.000 μηνιαίως.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντολή στο Τμήμα Αδειών Όπλων να επιταχύνει την έκδοση νέων αδειών από περίπου 2.000 τον μήνα σε 10.000 έδωσε χτες βράδυ ο Ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ.

Αξιοποιώντας όσο περισσότερο μπορούσε την πρόσφατη επίθεση έξω από εβραϊκή συναγωγή της Ιερουσαλήμ στις 27 Ιανουαρίου ο Μπεν Γκβιρ προωθεί τα σχέδια αυτά για να ενισχύσει περαιτέρω τα χέρια των Εβραίων εποίκων σε βάρος των Αράβων του Ισραήλ και των Παλαιστινίων στα κατεχόμενα της Δυτικής Όχθης, αγνοώντας επιδεικτικά την πρόσφατη σύσταση του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Φόλκερ Τουρκ, που προειδοποίησε ότι τα σχέδια αυτά θα οδηγήσουν μόνο σε περισσότερη βία και αιματοχυσία.

Πολλοί Ισραηλινοί είναι εξοικειωμένοι με τα όπλα μέσω της σχεδόν καθολικής υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας της χώρας, αλλά όσοι επιθυμούν να κατέχουν ένα όπλο ως πολίτες πρέπει να πληρούν ορισμένες αυστηρές κυβερνητικές απαιτήσεις.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, επιτρέπονται μόνο τα πιστόλια και η χορήγηση της άδειας οπλοκατοχής εξαρτάται από την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης σε πυροβόλα όπλα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα