ΑΘΗΝΑ
05:56
|
27.04.2024
Πρόκειται για τη μόλις δεύτερη φορά που ο Ουκρανός πρόεδρος βγαίνει εκτός συνόρων, μετά το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον, τον περασμένο Δεκέμβριο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο την Τετάρτη μετά την έναρξη του πολέμου, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Κατά τη διάρκεια της αιφνιδιαστικής αυτής επίσκεψης, ο Ουκρανός πρόεδρος αναμένεται να συναντήσει τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, να επισκεφθεί τα ουκρανικά στρατεύματα που εκπαιδεύονται από βρετανικές δυνάμεις και να μιλήσει στο Κοινοβούλιο.

Πρόκειται για την μόλις δεύτερη φορά που ο Ζελένσκι βγαίνει εκτός των συνόρων της Ουκρανίας, μετά το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον, τον περασμένο Δεκέμβριο, σηματοδοτώντας σύμφωνα με αναλυτές τόσο το βάρος που δίνει το καθεστώς του Κιέβου στους Βρετανούς «συμμάχους», όσο και την αύξηση της πίεσης προς τη Δύση για περισσότερη στρατιωτική βοήθεια, καθώς η ουκρανική πλευρά υποστηρίζει πως η Μόσχα προετοιμάζει μια μεγάλη εαρινή επίθεση.

«Η επίσκεψη του Προέδρου Ζελένσκι στο Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί απόδειξη του θάρρους, της αποφασιστικότητας και της μάχης που δίνει η χώρα του, αλλά και απόδειξη της άρρηκτης φιλίας μεταξύ των δύο χωρών μας», αναφέρει η Ντάουνινγκι Στριτ, καθώς ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα επεκτείνει την εκπαίδευση σε Ουκρανούς πιλότους μαχητικών και πεζοναύτες, ενώ υπόσχεται επίσης μια μακροπρόθεσμη επένδυση στον στρατό της Ουκρανίας.

Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν μια διττή προσέγγιση για τη στήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου προς την Ουκρανία, αναφέρεται στην ανακοίνωση, που  θα ξεκινήσει με την άμεση αύξηση της ενίσχυσης του Κιέβου με στρατιωτικό εξοπλισμό και θα συνεχιστεί με μακροπρόθεσμη υποστήριξη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

«Από το 2014, το Ηνωμένο Βασίλειο παρέχει ζωτικής σημασίας εκπαίδευση στις ουκρανικές δυνάμεις, επιτρέποντάς τους να υπερασπιστούν τη χώρα τους, να προστατεύσουν την κυριαρχία τους και να πολεμήσουν για την επικράτειά τους. Είμαι περήφανος που θα επεκτείνουμε αυτή την εκπαίδευση σε πεζοναύτες και πιλότους μαχητικών αεροσκαφών, διασφαλίζοντας ότι η Ουκρανία θα έχει έναν στρατό ικανό να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της στο μέλλον», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Αναβάλλεται το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα