ΑΘΗΝΑ
13:40
|
21.05.2024
Η ελληνική αποστολή που ήδη βρίσκεται στην Τουρκία, έχει απεγκλωβίσει από τα συντρίμμια έναν ενήλικα και τρία παιδιά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με κλιμάκιο της 2ης ΕΜΑΚ, αναμένεται να ενισχυθούν τις επόμενες ώρες οι ελληνικές δυνάμεις που βρίσκονται στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και συνδράμουν στις προσπάθειες να ανασυρθούν επιζώντες από τα ερείπια του μεγάλου σεισμού που έπληξε τα ξημερώματα της Δευτέρας την γειτονική χώρα και την Συρία.

Συγκεκριμένα, τις επόμενες ώρες αναμένεται να αναχωρήσει με C-130 από το στρατιωτικό αεροδρόμιο ΣΕΔΕΣ της Θεσσαλονίκης ομάδα 15 μελών της 2ης ΕΜΑΚ που εδρεύει στην πόλη με έναν διασωστικό σκύλο και δύο οχήματα.

Την ομάδα θα συνοδεύσουν επιπλέον ένας Αξιωματικός – Μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, καθώς και τρεις γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής η πρώτη αποστολή της ΕΜΑΚ, που ήδη βρίσκεται στην Τουρκία, έχει απεγκλωβίσει ζωντανούς έναν άνδρα, ένα αγόρι 14 ετών και δύο κορίτσια 9 και 7 ετών.

Παράλληλα, οι άνδρες της ΕΜΑΚ ανέσυραν νεκρούς έναν 40χρονο, έναν 17χρονο και ένα 7χρονο κορίτσι, την άτυχη Φατμέ, που παρά τις προσπάθειες το παιδί τελικά δεν τα κατάφερε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ένας νεκρός από αναταράξεις σε πτήση Boeing Λονδίνο-Σιγκαπούρη

ΑΑΔΕ: Σε λειτουργία η πλατφόρμα αμφισβήτησης τεκμαρτού εισοδήματος

Ναυάγιο στην Πύλο: Αθώοι οι 9 επιζώντες- Αναρμόδιο δήλωσε το δικαστήριο

Κέιτ Μπλάνσετ: Δήλωση υπέρ των Παλαιστινίων το φόρεμά της στις Κάννες;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα