ΑΘΗΝΑ
05:22
|
04.05.2024
Οι Γάλλοι αγρότες διαμαρτύρονται για τους περιορισμούς σε φυτοφάρμακα, όπως και άλλους κανονισμούς της Ε.Ε., οι οποίοι απειλούν την αγροτική παραγωγή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γάλλοι αγρότες οδήγησαν εκατοντάδες τρακτέρ στο Παρίσι νωρίς την Τετάρτη για να διαμαρτυρηθούν για τους περιορισμούς των φυτοφαρμάκων και άλλους περιβαλλοντικούς κανονισμούς που λένε ότι απειλούν την αγροτική παραγωγή στη μεγαλύτερη γεωργική δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ενέργεια ακολουθεί απόφαση δικαστηρίου της ΕΕ τον περασμένο μήνα που ανέτρεψε μια γαλλική πολιτική που επέτρεπε στους καλλιεργητές ζαχαρότευτλων να χρησιμοποιούν απαγορευμένο εντομοκτόνο, προκαλώντας ανησυχία στους παραγωγούς ζαχαρότευτλων για περαιτέρω μείωση των φυτεύσεων και κλείσιμο ζαχαροβιομηχανιών.

«Αυτές οι επαναλαμβανόμενες απαγορεύσεις και η αδράνεια της κυβέρνησης να υποστηρίξει πολλές αγροτικές παραγωγές προϊόντων (όπως κεράσια, μήλα, κιχώριο, άμυλο πατάτας, κ.λπ.) καταδικάζουν συνολικά την αγροτική παραγωγή», ανέφερε η μεγαλύτερη αγροτική ένωση της Γαλλίας FNSEA, η ένωση ζαχαρότευτλων CGB και η ομάδα νέων αγροτών JA σε δήλωση.

Προειδοποίησαν ότι οι εισαγωγές καλλιεργειών που δεν υπόκεινται σε παρόμοιους περιορισμούς φυτοφαρμάκων θα απειλούσαν τις γαλλικές θέσεις εργασίας.

Από την πλευρά τους, οι περιβαλλοντικοί ακτιβιστές λένε ότι τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων προκαλούν ζημιά στο έδαφος και την άγρια ζωή.

Τα συνδικάτα περίμεναν 500 τρακτέρ και 2.000 αγρότες από όλο το Παρίσι να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία. Ήταν πολύ νωρίς για να επιβεβαιωθούν οι αριθμοί, δήλωσε εκπρόσωπος του συνδικάτου CGB.

Κάποια τρακτέρ, μερικά από τα οποία έφεραν πανό που έγραφαν «Ο Μακρόν εκκαθαρίζει τη γεωργία» και «σώσε τον αγρότη σου», επρόκειτο να τερματίσουν την πομπή τους μπροστά από το μνημείο των Invalides, κοντά στο υπουργείο Γεωργίας της Γαλλίας.

Οι εκπρόσωποι των αγροτικών συνδικάτων επρόκειτο να συναντηθούν το πρωί με τον Γάλλο Υπουργό Γεωργίας Μαρκ Φεσνό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα