ΑΘΗΝΑ
07:44
|
02.04.2023
Τουλάχιστον 10 άτομα διασώθηκαν από τις προσπάθειες της ΕΜΑΚ στην πόλη Χατάι της Τουρκίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον άνισο αγώνα για διάσωση των πολύπαθων σεισμόπληκτων της Τουρκίας παρά τις αντίξοες συνθήκες συνεχίζουν οι Έλληνες διασώστες της ΕΜΑΚ στην πόλη Χατάι ολοκληρώνοντας αργά το απόγευμα τη διάσωση μίας 20χρονης κοπέλας, της Αϊρίν που είχε εγκλωβιστεί κάτω από ένα μεγάλο τσιμεντένιο δοκάρι.

Η 20χρονη Αϊρίν η οποία βρισκόταν κάτω από τα χαλάσματα πάνω από 48 ώρες μέσα στην απελπισία της ζήτησε από τους διασώστες να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό του ποδιού της, για να μπορέσουν να την απεγκλωβίσουν.

Μαζί με την Αϊρίν ανέρχονται σε 10 τα άτομα που βγήκαν ζωντανά από τα χαλάσματα που προκάλεσε ο σεισμός της 6ης Φεβρουαρίου σε Τουρκία και Συρία.

Νωρίτερα, αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας αντί της Θεσσαλονίκης και δεύτερη ομάδα της ΕΜΑΚ για να ενισχύσει την ελληνική αποστολή στο Χατάι.

Η ομάδα αναχώρησε με στρατιωτικό αεροσκάφος που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο στα Άδανα.

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα ενίσχυσης της ελληνικής αποστολής αποτελείται από 15 διασώστες της ΕΜΑΚ, έναν εκπαιδευμένο σκύλο και δύο οχήματα, ενώ συνοδεύονται από τρία άτομα του ΕΚΑΒ και έναν αξιωματικό μηχανικού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Συνολικά με τη δεύτερη ομάδα η ελληνική αποστολή θα αποτελείται συνολικά από 36 στελέχη της ΕΜΑΚ, οκτώ γιατρούς και νοσηλευτές του ΕΚΑΒ, δύο αξιωματικούς πολιτικούς μηχανικούς, τρεις εκπαιδευμένους σκύλους.

Στην αποστολή συμμετέχει και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι δυνάμεις κατοχής του Ισραήλ σκοτώνουν νεαρό Παλαιστίνιο στο τέμενος Al-Aqsa

ΗΠΑ: Καταιγίδες σαρώνουν Αρκάνσας, Ιλινόις, Ιντιάνα – Αναφορές για 11 νεκρούς

Το Μαρόκο γιορτάζει την 47η Ημέρα της Γης της Παλαιστίνης

Διαδήλωση για την κατάληψη Mundo Nuevo σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα