ΑΘΗΝΑ
02:13
|
18.04.2024
Η Σαουδική Αραβία προσφέρθηκε να πληρώσει για νέα αθλητικά στάδια στην Ελλάδα, αν συμφωνούσαν να συνεργαστούν...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ με τίτλο «Το μυστικό σχέδιο της Σαουδικής Αραβίας να αγοράσει το Παγκοσμιο Κύπελλο» φιλοξενεί η ιστοσελίδα Politico βάζοντας σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το Μαξίμου.

Σύμφωνα με το Politico, η Σαουδική Αραβία προσφέρθηκε να πληρώσει για νέα αθλητικά στάδια στην Ελλάδα και την Αίγυπτο, αν συμφωνούσαν να συνεργαστούν με την πλούσια σε πετρέλαιο χώρα του Κόλπου σε μια κοινή υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2030. 

Η μεγάλη αυτή προσφορά, που πιθανώς αξίζει δισεκατομμύρια ευρώ σε κόστος κατασκευής, συζητήθηκε σε μια προσωπική επικοινωνία μεταξύ του Σαουδάραβα πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το καλοκαίρι του 2022, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο που γνωρίζει το θέμα. 

Η συμφωνία: Ένας δεύτερος ανώτερος αξιωματούχος με γνώση των ιδιωτικών συζητήσεων για την υποψηφιότητα δήλωσε στο Politico, ότι η Σαουδική Αραβία είναι έτοιμη να «αναλάβει πλήρως το κόστος» της φιλοξενίας για την Ελλάδα και την Αίγυπτο, αλλά το 75% του ίδιου του τεράστιου τουρνουά των 48 ομάδων θα διεξαχθεί στο κράτος του Κόλπου.  

Η ιστοσελίδα σημειώνει, ότι δεν είναι ξεκάθαρο, εάν η Αθήνα και Κάιρο έχουν δεχθεί την προσφορά, όμως οι τρεις χώρες εργάζονται προς μία κοινή πρόταση για την διοργάνωση του 2030, μια κίνηση που έχει προκαλέσει αντιδράσεις κατά της Ελλάδας.

Αλλά γιατί; Τα πετροδόλαρα του Ριάντ θα επαναφέρουν την κριτική ότι η Σαουδική Αραβία επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τον αστρονομικό πλούτο της για να αγοράσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Σαουδική Αραβία δημιουργεί έναν διηπειρωτικό συνασπισμό με την Ελλάδα και την Αίγυπτο για να εκμεταλλευτεί έξυπνα το σύστημα ψηφοφορίας της FIFA.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Είστε εγκληματίας πολέμου κυρία φον ντερ Λάιεν

Επιταχύνεται η ανέγερση χιλιάδων κατοικιών εποίκων στην Α.Ιερουσαλήμ

Πιέσεις Μπάιντεν στο Κογκρέσο για τη συνέχεια στρατιωτικής στήριξης σε Ισραήλ-Ουκρανία

Νέο χάρτη πολιτικής αποτροπής στη Μέση Ανατολή βλέπουν στο Ιράκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα