ΑΘΗΝΑ
19:47
|
08.05.2024
48ωρη απεργία από σήμερα έως τα ξημερώματα της Πέμπτης έχει εξαγγείλει η ΠΝΟ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στους καταπέλτες των πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και όλης της χώρας βρίσκονται οι ναυτεργάτες, περιφρουρώντας την 48ωρη απεργία τους που ξεκίνησε στις 6 το πρωί.

Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους διεκδικούν ανανέωση και εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με αυξήσεις στους μισθούς σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και απόσυρση των διατάξεων που προωθούνται με την αναμόρφωση του Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου και δίνουν, όπως υποστηρίζουν, τη χαριστική βολή στους όρους αμοιβής και εργασίας τους.

Η Συνομοσπονδία, επίσης, ζητά την καταπολέμηση της μαύρης ανασφάλιστης, την καθιέρωση πάγιου συστήματος ουσιαστικής οικονομικής ενίσχυσης και προστασίας των άνεργων ναυτικών, και την αύξηση του προβλεπόμενου μηνιαίου επιδόματος ανεργία.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση σήμερα, στις 11 π.μ., στα πλοία της Blue Star απέναντι από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά.

Την αλληλεγγύη του στην απεργία των ναυτεργατών εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και καλεί τα σωματεία της δύναμής του και τους εργαζόμενους της περιοχής να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στην κινητοποίηση.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ, καλώντας τους συνταξιούχους να δώσουν το «παρών» στην περιφρούρηση της απεργίας, ενώ η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών, έχει επιπρόσθετα προαναγγείλει επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής 10/2.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με θερμό καλοκαίρι απειλεί τον Λίβανο το Ισραήλ

Το φοιτητικό κίνημα θα ρίξει τον Μπάιντεν;

Βραζιλία: 100 νεκροί από πλημμύρες-Αυξήθηκαν οι αγνοούμενοι

Επιμένει η Φλέσσα για Τέμπη: «Με αγάπη τα είπα»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα