ΑΘΗΝΑ
11:24
|
30.04.2024
Επιστροφή στην «κανονικότητα» μετά την πανδημία, για τη δημοφιλή πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Zoom Video Communications, η εταιρεία που στηρίζει την ομώνυμη πλατφόρα τηλεδιάσκεψης και έγινε γνωστή εν μέσω πανδημίας, ανακοίνωσε ότι απολύει 1.300 εργαζόμενούς της, δηλαδή σχεδόν το 15% του προσωπικού της, καθώς το τέλος των λοκντάουν οδήγησε σε επιβράδυνση της αύξησης των χρηστών.

Σύμφωνα με το BB, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας που μπήκε σε όλα τα ελληνικά σπίτια μέσω της τηλεκπαίδευσης, δήλωσε επίσης ότι τόσο αυτός όσο και άλλα στελέχη της εταιρείας θα προχωρήσουν επίσης σημαντικές περικοπές στις αποδοχές τους, προκειμένου η εταιρεία να μπορέσει να αντιμετωπίσει την πτώση κερδών.

«Καθώς ο κόσμος μεταβαίνει στη ζωή μετά την πανδημία, βλέπουμε ότι οι άνθρωποι και οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να βασίζονται στο Zoom», έγραψε ο κ. Γιουάν σε μήνυμά του προς τους υπαλλήλους που κοινοποίησε η εταιρεία.

«Αλλά η αβεβαιότητα της παγκόσμιας οικονομίας και η επίδρασή της στους πελάτες μας, σημαίνει ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε μια σκληρή αλλά αναγκαία αναθεώρηση, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το οικονομικό περιβάλλον, να προσφέρουμε στους πελάτες μας και να υλοποιήσουμε μακροπρόθεσμα το όραμα του Zoom», ανέφερε.

Η κίνηση της εταιρείας έρχεται να προστεθεί στο τσουνάμι απολύσεων από την αρχή του 2023 στον κλάδο της τεχνολογίας, καθώς περισσότερες από 300 εταιρείες έχουν ανακοινώσει συνολικές απολύσεις σχεδόν 100.000 εργαζομένων σε όλον τον κόσμο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC, οι απολύσεις στην Zoom Video Communications, αναμένεται να κοστίσουν 50 έως 68 εκατ. δολάρια, καθώς κάθε απολυόμενος θα λάβει 16 μισθούς, κάλυψη υγείας και ένα ετήσιο μπόνους. Ο μισθός του Γιουάν θα μειωθεί κατά 98% το 2023, ενώ δεν θα πάρει ούτε μπόνους. Οι μισθοί των άλλων διοικητικών στελεχών θα περικοπούν κατά 20%, ενώ ούτε αυτοί θα λάβουν μπόνους.

«Δουλέψαμε ακούραστα, αλλά κάναμε και λάθη. Δεν αφιερώσαμε τόσο χρόνο όσο θα έπρεπε για να αξιολογήσουμε εάν αναπτυσσόμασταν βιώσιμα», είπε ο κ. Γιουάν. «Ως Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής του Zoom, είμαι υπόλογος για αυτά τα λάθη και τις ενέργειες που κάνουμε σήμερα – και θέλω να δείξω υπευθυνότητα όχι μόνο με λόγια αλλά και με τις δικές μου πράξεις».

Τα έσοδα του Zoom είχαν υπετριπλασιαστεί το 2020 και είχαν αυξηθεί κατά 55% το 2021, αλλά το 2022 η αύξησή τους ήταν μόνο γύρω στο 7% και παράλληλα υπήρξε απότομη μείωση της κερδοφορίας κατά περίπου 38%. Οι μετοχές της εταιρείας είχαν χάσει πάνω από το 80% της αξίας τους από το αποκορύφωμά τους το 2020, ενώ είχαν πτώση 63% πέρυσι, αλλά μετά την ανακοίνωση των απολύσεων εμφάνισαν άνοδο σχεδόν 10%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μάτι: Έφεση ζητά η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Στόχος των Χούθι το ελληνόκτητο φορτηγό Cyclades

Αφγανιστάν: Έξι νεκροί από επίθεση σε τέμενος

Επιστροφή πινακίδων ενόψει Πάσχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα