ΑΘΗΝΑ
23:53
|
26.04.2024
Οι πυρκαγιές έχουν ως τώρα αφήσει 24 νεκρούς, χιλιάδες τραυματίες και 1.500 καμμένα σπίτια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέες ομάδες ειδικών από το Μεξικό και την Κολομβία έφτασαν σήμερα στη Χιλή για να βοηθήσουν στον περιορισμό των πυρκαγιών στα κεντρικά και νότια της χώρας, οι οποίες έχουν ήδη κατακάψει περισσότερα από 290.000 εκτάρια.

Το μεξικανικό σώμα της Εθνικής Επιτροπής Δασών, με εμπειρία στην αντιμετώπιση αυτού του τύπου έκτακτης ανάγκης στην Κεντρική Αμερική και τον Καναδά, θα τοποθετηθεί στην περιοχή της Αραουτσάνια.

Chile Wildfires: 10 Arrested for Setting Blazes as Death Toll Rises -  Bloomberg
Δασική πυρκαγιά στην Αραουτσάνια στις 4 Φεβρουαρίου.

Αυτή η ομάδα ανεβάζει σε 300 τον αριθμό των εμπειρογνωμόνων που έστειλε η κυβέρνηση του Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ στη Χιλή για να αντιμετωπίσουν την καταστροφή, η οποία έχει αφήσει ως τώρα 24 νεκρούς, περίπου δύο χιλιάδες τραυματίες και περισσότερα από 1.500 καμμένα σπίτια.

Επίσης, τις τελευταίες ώρες, ένα φορτηγό αεροπλάνο από την Κολομβία έφτασε στην εθνική επικράτεια με 20 μέλη της ταξιαρχίας, τέσσερις ειδικούς επικοινωνιών, δύο παραϊατρικούς και έναν συντονιστή.

Αργεντίνοι και Ισπανοί ειδικοί εργάζονται επίσης στην περιοχή της καταστροφής, μαζί με 5.600 Χιλιανούς πυροσβέστες.

Το κύμα δασικών πυρκαγιών που πλήττει τη Χιλή είναι το πιο θανατηφόρο της τελευταίας δεκαετίας και το δεύτερο μεγαλύτερο από αυτό που σημειώθηκε τη σεζόν 2016-2017. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, υπάρχουν 309 ενεργές εστίες.

Οι πυρκαγιές έπληξαν και άλλες υποδομές, όπως σχολεία, κέντρα υγείας και 145 σταθμούς τηλεπικοινωνιών. Οι πυρκαγιές, που ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη, απειλούν να επεκταθούν και σε άλλες περιοχές λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, της ξηρασίας και των ισχυρών ανέμων.

Ένα αεροσκάφος 10 Tanker, χωρητικότητας 36.000 λίτρων νερού, μισθώθηκε από την κυβέρνηση για την κατάσβεση των πυρκαγιών, αλλά τη δεύτερη μέρα λειτουργίας υπέστη τεχνική βλάβη και δεν θα μπορέσει να συνεχίσει το έργο του μέχρι το ερχόμενο Σάββατο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα