ΑΘΗΝΑ
13:21
|
03.05.2024
Ο Πρέσβης της Συρίας στον ΟΗΕ εξήγησε πως λόγω κυρώσεων, ούτε καν τα αεροπλάνα δεν μπορούν να προσγειωθούν στα αεροδρόμια της χώρας δίχως επιπτώσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα εμπόδια που ορθώνουν οι κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ στη Συρία στις προσπάθειες ξένων χωρών που θέλουν να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους δεκάδες χιλιάδες Σύρους σεισμόπληκτους αναφέρθηκε σήμερα ο Σύρος Πρέσβης στον ΟΗΕ, Μπασάμ Σαμπάγκ.

Όπως τόνισε μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη:

«Θα σας πω πολύ απλά πώς οι κυρώσεις αυτές παρεμποδίζουν την ανθρωπιστική βοήθεια: Είναι πολύ απλό. Πολλά ξένα μεταγωγικά αεροσκάφη αρνούνται να προσγειωθούν στα συριακά αεροδρόμια λόγω των αμερικανικών και ευρωπαϊκών κυρώσεων. Ακόμη και χώρες που θέλουν να στείλουν ανθρωπιστική βοήθεια δεν μπορούν να στείλουν μεταγωγικά αεροσκάφη λόγω των κυρώσεων».

Οι ΗΠΑ, που επέβαλαν τις πρώτες κυρώσεις στη Συρία ήδη από το…1979 εντάσσοντάς τες στη μαύρη λίστα των χωρών που υποθάλπουν την τρομοκρατία, αξιοποίησαν τις εμφύλιες συγκρούσεις το 2011 στη Συρία για να τις αυξήσουν επιχειρώντας να τροφοδοτήσουν την λαϊκή δυσαρέσκεια και να επιφέρουν ανατροπή της κυβέρνησης του Σύρου Προέδρου Μπασάρ Άσαντ. Στο πλευρό τους οι ΗΠΑ έχουν και τις χώρες της ΕΕ που επίσης έχουν επιβάλλει κυρώσεις και αρνούνται να αναγνωρίσουν την κυβέρνηση του Σύρου Προέδρου Μπασάρ Άσαντ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Κίνα: Εκτοξεύτηκε το διαστημόπλοιο Chang’e 6 με προορισμό τη Σελήνη

Βρετανία: Πρώτη μεγάλη νίκη του Εργατικού Κόμματος έναντι των Συντηρητικών του Σούνακ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα