ΑΘΗΝΑ
15:15
|
26.04.2024
Ο διευθύνων σύμβουλος της Disney, Μπομπ Ίγκερ, μίλησε για εξυγίανση με στόχο την εξοικονόμηση 5,5 δισ. δολαρίων στα ταμεία της εταιρείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο διευθύνων σύμβουλος της Disney, Μπομπ Ίγκερ, λέει ότι θα περικόψει 7.000 θέσεις εργασίας σε μια μεγάλη αναδιάρθρωση της εταιρείας-κολοσσού της ψυχαγωγίας.

Οι απολύσεις αποτελούν μέρος ενός σχεδίου εξοικονόμησης 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κερδοφορίας της υπηρεσίας ροής Disney+, η οποία κατέγραψε την πρώτη της πτώση σε συνδρομητές από τη στιγμή που κυκλοφόρησε η εν λόγω υπηρεσία, το 2019.

Ο Μπομπ Ίγκερ υποστήριξε ότι «δεν πήρε αυτή την απόφαση επιπόλαια». Ανακοίνωσε την αναδιάρθρωση ως μέρος των απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων χρήσης τριμήνου της επιχείρησης.

Σχολιάζοντας τις περικοπές θέσεων εργασίας, ο Μπομπ Ίγκερ είπε: «Τρέφω τεράστιο σεβασμό και εκτίμηση για το ταλέντο και την αφοσίωση των υπαλλήλων μας σε όλο τον κόσμο και έχω υπόψη μου τον προσωπικό αντίκτυπο αυτών των αλλαγών».

Πρόσθεσε ότι οι αλλαγές θα «βοηθήσουν καλύτερα την εταιρεία να αντιμετωπίσει τις μελλοντικές αναταραχές και τις παγκόσμιες οικονομικές προκλήσεις».

Οι περικοπές θέσεων εργασίας ανέρχονται σε περίπου 3,6% του εργατικού δυναμικού της Disney σε όλο τον κόσμο. Εν τω μεταξύ, η Disney ανέφερε αύξηση πωλήσεων κατά 8% στα 23,5 δισ. δολάρια (21,89 δισ. ευρώ) μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου για το 2022. Τα κέρδη αυξήθηκαν επίσης, κατά 11% στα 1,3 δισ. δολάρια (1,21 δισ. ευρώ).

Ωστόσο, η υπηρεσία ροής περιεχομένου Disney+ ανέφερε απώλεια 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (1,40 δισ. ευρώ) και οι συνδρομητές της μειώθηκαν κατά περίπου 2,4 εκατομμύρια, φτάνοντας στα 161,8 εκατομμύρια.

Το νέο σχέδιο αναδιαρθρώνει την εταιρεία σε τρία τμήματα – ψυχαγωγία που θα περιλαμβάνει ταινίες, τηλεόραση και ροή, τα αθλητικά προϊόντα ESPN και τα πάρκα ψυχαγωγίας της Disney.

«Αυτή η αναδιοργάνωση θα οδηγήσει σε μια πιο οικονομική, συντονισμένη προσέγγιση στις δραστηριότητές μας», δήλωσε ο Μπομπ Ίγκερ σε αναλυτές κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης. «Η υπηρεσία ροής της εταιρείας παραμένει η πρώτη προτεραιότητα της εταιρείας», πρόσθεσε.

Η τιμή της μετοχής της Disney αυξήθηκε κατά περισσότερο από 5% στο διευρυμένο εμπόριο μετά την ανακοίνωση.

Οι αλλαγές της Disney συμπίπτουν με επικρίσεις που διατύπωσε πρόσφατα ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής-ακτιβιστής, Νέλσον Πελτζ, ο οποίος κατέκρινε την εταιρεία για υπερβολικές δαπάνες όσον αφορά την υπηρεσία ροής.

Από την πλευρά του, ο Μπομπ Ίγκερ έκανε μια απροσδόκητη επιστροφή ως διευθύνων σύμβουλος της Disney, σε λιγότερο από ένα χρόνο μετά την αποχώρησή του από την εταιρεία. Επέστρεψε για να καθοδηγήσει τον όμιλο σε ταραχώδεις περιόδους μετά την πτώση της τιμής της μετοχής της και και την καθοδική πορεία της υπηρεσίας ροής Disney+. Άμα της επιστροφής του είχε δηλώσει ότι ανέθεσε σε μια ομάδα στελεχών να σχεδιάσουν «μια νέα δομή που να επαναφέρει τη λήψη αποφάσεων στα χέρια των δημιουργικών μας ομάδων και να εξορθολογίζει το κόστος».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρέθυμνο: Εισβολή της αστυνομίας σε σπίτι φοιτητών

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα