ΑΘΗΝΑ
01:26
|
27.04.2024
Η προστασία του σταθμού της Ζαπορίζια αλλά και οι συζητήσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, στην ατζέντα της διήμερης επίσκεψης του Ραφαέλ Γκρόσι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEΑ) Ραφαέλ Γκρόσι αναμένεται σήμερα στη Μόσχα, για διήμερη επίσκεψη προκειμένου να παρουσιάσει νέες προτάσεις για την προστασία των πυρηνικών μονάδων στην Ουκρανία και ειδικά του σταθμού της Ζαπορίζια, σύμφωνα με ενημέρωση που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών.

«Ο γενικός διευθυντής της ΙΑΕΑ πετάει σήμερα για τη Μόσχα», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφο, προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην ρωσική πρωτεύουσα θα γίνουν λεπτομερείς συζητήσεις για τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, αλλά και για την εξέλιξη της συμφωνίας JCPOA για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Οι συνομιλίες «δεν είναι εύκολες», πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός Εσωτερικών, σύμφωνα με το RIA Novosti, προσθέτοντας πως η Μόσχα κατανοεί ότι η IAEΑ και η ηγεσία της «βρίσκονται υπό εξωτερική πίεση», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο Ρώσος εκπρόσωπος στην διεθνή υπηρεσία που εδρεύει στη Βιένη, Μιχαήλ Ουλιάνοφ, ανακοίνωσε στη ρωσική τηλεόραση ότι ο Γκρόσι έχει «νέες ιδέες», κυρίως σε ό,τι αφορά την προστασία του σταθμού της Ζαπορίζια στη νότια Ουκρανία, οι οποίες θα πρέπει «να αποσαφηνιστούν και να συζητηθούν».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Αναβάλλεται το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα