ΑΘΗΝΑ
01:36
|
05.05.2024
Σε βιοκλιματικό κτήριο γραφείων θα μετατραπεί το εμπορικό κέντρο Athens Heart στην οδό Πειραιώς 180.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις τελευταίες μέρες ως εμπορικό κέντρο διανύει το Athens Heart, στην οδό Πειραιώς 180, με την Premia Properties ΑΕΕΑΠ να έχει καταθέσει τις σχετικές μελέτες για την οικοδομική άδεια μετατροπής του σε γραφεία.

Τα εμπορικά καταστήματα που λειτουργούν στο Athens Heart έχουν ειδοποιηθεί και θα αποχωρήσουν σύντομα κα΄θως το Athens Heart αν και ήταν ένα πολλά υποσχόμενο μεγάλο project που εγκαινιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2008 όμως, ποτέ δεν κατάφερε να φθάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο επισκεψιμότητας και εσόδων. Υπενθυμίζεται ότι το ακίνητο των 18.471 τ.μ. βρίσκεται στην συμβολή των οδών Πειραιώς και Χαμοστέρνας και είχε αναπτυχθεί σε οικόπεδο 10,6 στρεμμάτων από την Pasal Development, της οικογένειας Θεοδωρίδη (Sato, Entos κ.λπ.) μέσω της θυγατρικής εταιρείας Doreco.

Στην πορεία, λόγω των οικονομικών προβλημάτων της Pasal, το χρέος των 55 εκατ. ευρώ στην Εθνική Τράπεζα, που είχε αναλάβει η Doreco, έγινε «κόκκινο». Μετά την εξαγορά της Pasal από τη Sterner Stenhus του ομογενούς επιχειρηματία Ηλία Γεωργιάδη, και τη μετεξέλιξή της σε Premia Properties ΑΕΕΑΠ, το Athens Heart είχε αρχικά εξαιρεθεί από τη συμφωνία εξυγίανσης.

Τελικά, τον περασμένο Νοέμβριο ήρθε η συμφωνία με την ΕΤΕ και για αυτό τώρα η Premia θα προχωρήσει στην ενεργειακή αναβάθμιση του ακινήτου και στη μετατροπή σε βιοκλιματικό κτήριο γραφείων, που θα συνδυαστεί και με ορισμένα καταστήματα εμπορίου και εστίασης. Προς αυτή την κατεύθυνση θα αποκτηθεί όμορο οικόπεδο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η δανέζικη εταιρεία Maersk LLC ρευστοποιεί τη θυγατρική της στη Ρωσία

Η Campari εξαγόρασε και το γαλλικό κονιάκ Courvoisier

Boeing mafia;

Σκρέκας: «Ένα βαρύ αρνί είναι πιο… ακριβό»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα