ΑΘΗΝΑ
15:08
|
06.05.2024
Το 20% απολύει η Yahoo στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της διαφημιστικής τεχνολογίας της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύσκολες μέρες ξημερώνουν για τους εργαζόμενους των αμερικανικών εταιριών πληροφορικής και τεχνολογίας αιχμής καθώς απόψε ήρθε η σειρά της Yahoo να ανακοινώσει πως προχωρά άμεσα στην απόλυση του 20% προσωπικού της στο πλαίσιο γενικής αναδιάρθρωσης του κλάδου διαφημιστικής τεχνολογίας της, που δεν εκπλήρωσε τις προσδοκίες υψηλότερης κερδοφορίας και ας είχε η εταιρία πέρσι κέρδη 8 δις. δολαρίων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Τζιμι Λανζόν εξήγησε ότι οι απολύσεις εντάσσονται σε ένα πλαίσιο αποφάσεων που αφορά στρατηγικές αλλαγές στον διαφημιστικό βραχίονα Yahoo for Business, που δεν είναι κερδοφόρος.

Η κίνηση φανερώνει την αδυναμία της Yahoo (που είναι θυγατρική του ομίλου Apollo Global Management) να ανταγωνιστεί ευθέως με τις Google και Meta στην αρένα της διαδικτυακής διαφήμισης.

Νωρίτερα σήμερα και η Disney ανακοίνωσε 7.000 απολύσεις, που ισοδυναμούν με το 3% του εργατικού δυναμικού της εταιρίας παγκοσμίως.

Τα τρία κοινά των εταιριών που κάνουν απολύσεις

Στέλεχος της Goldman Sachs αναφερόμενος στο κύμα δεκάδων χιλιάδων απολύσεων που ανακοινώνουν σημαντικές εταιρίες τεχνολογίας επισήμανε πως έχουν τρία χαρακτηριστικά: ανήκουν στον τεχνολογικό κλάδο, έκαναν μαζικά προσλήψεις αμέσως μετά την πανδημία, έχουν αισθητή μείωση στην αξία των μετοχών τους στο χρηματιστήριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φρίντριχ Μερτς: Το CDU είναι εδώ και θα αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα

Βέλγιο: Κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ της Παλαιστίνης

Ρωσία: Η Κρατική Δούμα απαγορεύει σε ξένους πράκτορες να είναι υποψήφιοι στις εκλογές

Σέρρες: 14χρονη κατήγγειλε τον πατριό της για συστηματικό βιασμό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα