ΑΘΗΝΑ
14:33
|
25.04.2024
Την αποκάλυψη του Αμερικανού δημοσιογράφου ότι οι ΗΠΑ ενορχήστρωσαν και εκτέλεσαν την δολιοφθορά, σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ηνωμένες Πολιτείες οφείλουν να απαντήσουν στα ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο που διαδραμάτισαν στις εκρήξεις των υποθαλάσσιων αγωγών Nord Stream, δήλωσε χθες Τετάρτη, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, σχολιάζοντας την έρευνα που έδωσε στην δημοσιότητα ο βετεράνος Αμερικανός δημοσιογράφος Σέιμου Χερς.

Η Ρωσίδα διπλωμάτης κάλεσε τον Λευκό Οίκο να σχολιάσει τα «γεγονότα» τα οποία παρουσίασε στην έρευνά του ο βραβευμένος με Πούλιτζερ δημοσιογράφος, που επικαλούμενος ανώνυμη πηγή που συμμετείχε στην προετοιμασία της δολιοφθοράς, υποστηρίζει ότι οι εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενορχηστρώθηκαν από τις ΗΠΑ κατ’ εντολή του Τζο Μπαίντεν και εκτελέστηκαν από δύτες του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Λευκός Οίκος, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, ανακοίνωσε ότι το δημοσίευμα του Χερς είναι «απολύτως ψευδές και πλήρως αποκύημα φαντασίας», χωρίς να δώσει καμία περεταίρω διευκρίνηση, ενώ η Μαρία Ζαχάροβα έγραψε στον λογαριασμό της στο Telegram, παρουσιάζοντας μια περίληψη του άρθρου του Αμερικανού δημοσιογράφου πως «ο Λευκός Οίκος πρέπει τώρα να σχολιάσει όλα αυτά τα γεγονότα».

«Έχουμε εκφράσει τη θέση της Ρωσίας για την εμπλοκή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ πολλές φορές (μία, δύο, τρεις, τέσσερις, πέντε, έξι φορές), σημειώνοντας ότι δεν το έκρυψαν, καυχιόντουσαν στον κόσμο για την πρόθεσή τους να καταστρέψουν τις πολιτικές υποδομές μέσω των οποίων η Ευρώπη λάμβανε τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους. Έχουμε επίσης σχολιάσει την απροθυμία της Δανίας, της Γερμανίας και της Σουηδίας για πραγματικές έρευνες και την άρνησή τους να συμμετέχει σ’ αυτές η Μόσχα, παρά το τεράστιο κόστος που επωμίζεται η χώρα μας. Όλα αυτά τα γεγονότα πρέπει τώρα να σχολιαστούν από τον Λευκό Οίκο», έγραψε η κ. Ζαχάροβα.

 «Οι δυτικές χώρες προσπαθούν να τερματίσουν αθόρυβα την έρευνα για τις τρομοκρατικές ενέργειες στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream», δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους σχετικά με την έρευνα του Σέιμουρ Χερς.

Η έκθεση του δημοσιογράφου θα πρέπει να προκαλέσει επιτάχυνση της διεθνούς έρευνας, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, υπογραμμίζοντας ότι αντί γι’ αυτό γίνονται συστηματικές προσπάθειες να θαφτεί από τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Η Ρωσία έκανε πολλές προσπάθειες τους τελευταίους μήνες να της δοθεί η δυνατότητα να συμμετάσχει στην έρευνα για τις τρομοκρατικές ενέργειες στους αγωγούς και να λάβει πρόσθετες πληροφορίες, αλλά όλες απορρίφθηκαν. Δεν έχουμε ακόμη πρόσβαση σε πληροφορίες», δήλωσε επίσης ο Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχουν πολλές χώρες παγκοσμίως που να μπορούν να διαπράξουν τέτοιες πράξεις δολιοφθοράς».

Από την πλευρά του, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε πως θα υπάρξουν επιπτώσεις για τις ΗΠΑ. «Το πώς και με ποια μορφή θα προχωρήσουμε περαιτέρω, λαμβάνοντας υπόψη τη δημοσίευση του Χερς, είναι ένα ξεχωριστό θέμα. Νομίζω ότι οι συνέπειες θα είναι αναπόφευκτες, παρά τις πολυάριθμες αρνήσεις που ακολούθησαν αμέσως από αξιωματούχους από την Ουάσιγκτον», δήλωσε ο Ριάμπκοφ στο πρακτορείο ειδήσεων «RIA Novosti», ενώ σημείωσε παράλληλα πως το ρεπορτάζ του Αμερικανού δημοσιογράφου δεν αποτέλεσε έκπληξη για τη Ρωσία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανατόλι Αντόνοφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Μαδούρο: Η Μπολιβαριανή Συμμαχία υποστηρίζει τον πολυπολικό κόσμο

Ο Τοκάγιεφ για τους «εχθρούς του Καζακστάν»

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα