ΑΘΗΝΑ
13:48
|
05.05.2024
Κινηματογραφικές αφηγήσεις εφήβων και γνωστών δημιουργών απόψε 10 Φλεβάρη στις 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη στο Κερατσίνι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Solidarity Film Festival Killah P επιστρέφει, μετά από μια μικρή διακοπή, με νέες προοπτικές και με τη φιλοδοξία να δημιουργήσει έναν τόπο συνάντησης νέων δημιουργών και κινηματογραφιστών που δεν έχουν χάσει την πίστη τους ότι αυτός ο κόσμος-με συνέπεια στον αγώνα και πυξίδα την αξιοπρέπεια- μπορεί τελικά να αλλάξει.

Μέσα από το αγνό βλέμμα των νέων ανθρώπων με στόχο  την ανατροπή της βαρβαρότητας, ο Σύλλογος Πολιτισμού Ενάντια στον Φασισμό «Παύλος Killah P Φύσσας», διοργανώνει σήμερα, 10 Φλεβάρη και ώρα 19.00μμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μ. Μερκούρη ( Εμ. Μπενάκη 70, Κερατσίνι), ένα φεστιβάλ με κινηματογραφικές αφηγήσεις εφήβων καθώς και γνωστών δημιουργών με άξονα τον σεβασμό στα δικαιώματα κάθε κοινωνικής ομάδας, την αλληλεγγύη και το νοιάξιμο για τον άνθρωπο που υποφέρει.

«Σας περιμένουμε για να ανταλλάξουμε απόψεις, να συζητήσουμε προτάσεις και να χαράξουμε τα σχέδιά μας για το 2ο Solidarity Film Festival Killah P το οποίο θα διεξαχθεί στην πόλη μας τον Νοέμβριο του 2023», αναφέρουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης. «Σε μια εποχή που τα φίδια του φασισμού σέρνονται ξανά δίπλα μας γεμάτα δηλητήριο δεν χωρά κανένας εφησυχασμός, καμία ανοχή. Συναντιόμαστε, μοιραζόμαστε σκέψεις, ιδέες και συναισθήματα, επιμένουμε στο να μείνουμε άνθρωποι. Στο μυαλό είναι ο στόχος. Ας κρατήσουμε τα παιδιά αλάβωτα από τις σφαίρες του μίσους», συμπληρώνουν.       

Λίγα λόγια για το Solidarity Film Festival Killah P

Το Solidarity Film Festival Killah P είναι ένα  κινηματογραφικό φεστιβάλ το οποίο ξεκίνησε  το 2021 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη ως σημείο συνάντησης νέων δημιουργών και κινηματογραφιστών (ερασιτεχνών και επαγγελματιών) που εμφορούνται από την ισχυρή επιθυμία να οδηγήσουν τον κόσμο μας ένα βήμα πιο κοντά στην «ουτοπία».

«Aντιλαμβανόμαστε τον κινηματογράφο ως εργαλείο προσωπικής καλλιέργειας και συλλογικής έκφρασης, που μπορεί να συμβάλει στην οικοδόμηση ενός  κόσμου απαλλαγμένου από το δηλητήριο του φασισμού, του ρατσισμού, των κοινωνικών αποκλεισμών και του πολέμου, ενός κόσμου όπου η διαφορετικότητα δεν θα χωρίζει αλλά θα ενώνει τους ανθρώπους σε μια πολύχρωμη και πολυποίκιλη κοινότητα».

Το SFF Killah P μέσα από τις κινηματογραφικές αφηγήσεις νέων αλλά και γνωστών δημιουργών, έχει ως στόχο να στηλιτεύσει την αδικία και την ανισότητα, τις διακρίσεις και τα στερεότυπα, τη μισαλλοδοξία και την ομοφοβία, την έμφυλη βία και τον σεξισμό. Το φεστιβάλ επιδιώκει να καταγγείλει τις πολιτικές της κρατικής βίας και καταστολής, της φτώχειας και της εκμετάλλευσης και να δαμάσει τον υφέρποντα εκφασισμό της κοινωνίας και τον ανατροφοδοτούμενο νέο-εθνικισμό, που απειλούν κατάφωρα τις δημοκρατικές ελευθερίες.

Μέσα από ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους το SFF KillahP θέλει να προβάλλει την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση, την πολυφωνία και την ανεκτικότητα, τον σεβασμό στα δικαιώματα μεταναστών και προσφύγων, την ελεύθερη πρόσβαση στο άσυλο, την αναγνώριση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, των γυναικών, των ατόμων με  αναπηρία, των εργαζομένων και των ανέργων αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος και της διαφύλαξης του φυσικού πλούτου του πλανήτη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ανάληψη ευθύνης από την Χεζμπολάχ για πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ

Άνοδος στο 3,9% η ανεργία στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο

ΗΠΑ: Αναμένεται το πιο θερμό καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετίων

Κάλεσμα στήριξης από τους 46 συλληφθέντες της μοτοπορείας στη Νίκαια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα