ΑΘΗΝΑ
17:23
|
27.04.2024
Τα Λευκά Κράνη ήρθαν να σώσουν τους σεισμόπληκτους της Συρίας. Στην πραγματικότητα έχουν τόση σχέση με ΜΚΟ αρωγής όσο οι Χρυσαυγίτες με τους προσκόπους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πρώτη δεκαετία δράσης στα πεδία συγκρούσεων και καταστροφής στη Συρία κλείνει φέτος ένα βρώμικο όσο και «χρήσιμο» πολυ-εργαλείο για τα επιτελεία των αμερικανικών και ευρωπαϊκών μυστικών υπηρεσιών. Μιλάμε για τα περιβόητα Λευκά Κράνη, (White Helmets) μία (κατ’ όνομα) Μη Κυβερνητική Οργάνωση που υποτίθεται πως απαρτίζεται τάχα από «φουρνάρηδες, εργάτες και ανθρώπους της διπλανής πόρτας» που αποφάσισαν «να προσφέρουν» αμισθί υπηρεσίες διάσωσης στους συμπατριώτες τους που εγκλωβίζονται στα πεδία μαχών και στα θέατρα βομβαρδισμού.

Όσοι δεν είναι «χτεσινοί» στα ΜΜΕ και δεν προθυμοποιούνται να παίξουν το ρόλο του Λωτοφάγου για να εξυπηρετήσουν διάφορες (φανερές και μυστικές) ατζέντες θα σας πουν πως τίποτε δεν είναι τόσο μακριά από την αλήθεια.

Και ας δυσκολεύεστε να το πιστέψετε γιατί ακούτε και διαβάζετε από έγκυρα δίκτυα όπως π.χ. το BBC για το «αγνό» και «ανθρωπιστικό» έργο που προσφέρουν με «αυτοθυσία» τα καλόπαιδα στα «Λευκά Κράνη» που τα τελευταία χρόνια λανσάρονται με την εναλλακτική ονομασία «Syrian Civil Defence» ώστε να προκαλέσουν σύγχυση και να θολώσουν τα νερά σε όσους είναι «αρχάριοι» σε όσα διαδραματίζονται εδώ και 12 χρόνια στην πολύπαθη Συρία.

Επειδή όμως εδώ στο Κοσμοδρόμιο δεν είμαστε χτεσινοί και συνηθίζουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, θα σας πούμε την ιστορία κάνοντας ένα μικρό άλμα στο χρόνο για να γνωρίσουμε τα περιβόητα «Λευκά Κράνη» όπως πραγματικά είναι.

Οι μυστικές υπηρεσίες σε ρόλο μαμής και “νονού”

Αντίθετα, με ό,τι φαντάζεστε, τα «Λευκά Κράνη» δεν είναι «Μη» Κυβερνητική Οργάνωση. Κρατικοδίαιτη είναι στην πραγματικότητα ως σήμερα η οργάνωση αφότου ιδρύθηκε το 2013 από την αμερικανική USAID («Υπηρεσία των ΗΠΑ για τη Διεθνή Ανάπτυξη» που συνεργάζεται στενά  με τη CIA  υπό το βολικό «μανδύα» της οργάνωσης αρωγής) έχοντας τότε ένα διαφορετικό όνομα ώσπου την ανέλαβε ένα χρόνο μετά, το 2014,  (στον κολοφώνα αποκρουστικής δράσης των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» με αποκεφαλισμούς, βιασμούς και εξανδραποδισμό γυναικόπαιδων, βασανιστήρια και εκτελέσεις αρχαιολόγων, κ.λπ.) ο Άγγλος James Le Mesurier.  

Suspicious death of Syrian White Helmet founder James Le Mesurier in

Ο Λε Μεσουριέ ήταν πρώην πράκτορας των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, βετεράνος ΝΑΤΟικών επεμβάσεων στα Βαλκάνια και μετέπειτα επαγγελματίας μισθοφόρος που βρέθηκε να συγκινείται από τον πόλεμο στη Συρία και να αξιοποιεί τις διασυνδέσεις που είχε σε διάφορες δυτικές μυστικές υπηρεσίες ώστε να στήσει, να εκπαιδεύσει και να εξοπλίσει τα «Λευκά Κράνη» στις μετέπειτα βρωμοδουλειές. Μία πρώτη βασική αποστολή; Οι προβοκάτσιες ενοχοποίησης του συριακού στρατού (με ή δίχως) χημικά όπλα και τοξικά αέρια ώστε να διευκολυνθούν και να δικαιολογηθούν τα σχέδια ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, χωρών της ΕΕ και του λεγόμενου «Διεθνούς Συνασπισμού κατά της τρομοκρατίας» για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

Founder of 'White Helmets' James Le Mesurier Found Dead in Istanbul | Greek  News On Demand / ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

Πολλά από τα σχέδια προβοκάτσιας καταγγέλθηκαν από τη συριακή κυβέρνηση και στη συνέχεια από το ρωσικό στρατό που μπήκε στα θέατρα συγκρούσεων της Συρίας, με πρόσκληση της κυβέρνησης του Σύρου Προέδρου Μπασάρ Άσαντ, το Σεπτέμβριο του 2015.

Αλλά και νωρίτερα, η πρώην επικεφαλής εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Κάρλα ντελ Πόντε είχε καταγγείλει με συνέντευξή της στο BBC τη συστηματική χρήση χημικών όπλων από δυνάμεις αντικαθεστωτικών που συνεργάζονταν με τα Λευκά Κράνη.

Στο μεσοδιάστημα τα «Λευκά Κράνη» έλαμψαν σε όλες τις οθόνες των μεγάλων διεθνών τηλεοπτικών δικτύων. Τα (σήμερα 2.400) μέλη τους εμφανίζονταν μέσα σε κατεστραμμένες  από τον πόλεμο περιοχές ατσαλάκωτοι, με υπερσύγχρονο καινούριο εξοπλισμό προσφέροντας (μεταξύ «άλλων») υπηρεσίες εντοπισμού και διάσωσης εγκλωβισμένων αμάχων. Ασχέτως εάν κάποιους από αυτούς που έσωζαν τους εξόντωναν στην συνέχεια με χημικά όπλα δυτικής προέλευσης στο πλαίσιο προβοκάτσιας που έστηναν σε βάρος του συριακού στρατού.

Σε τακτική βάση ηγετικά στελέχη των «Λευκών Κρανών» συναντούσαν ξένους ανταποκριτές ή απεσταλμένους για να προβάλουν το «ανθρωπιστικό έργο» τους ώστε να αποκτήσουν μία βάση «αξιοπιστίας» και «αναγνωρισιμότητας» σαν αξιόπιστη δήθεν ΜΚΟ αρωγής.

ΥΠΕΞ Συρίας: Τα "Λευκά Κράνη" με την υποστήριξη της Τουρκίας ετοιμάζουν χημική επίθεση

Δεν ήταν λίγοι οι παρατηρητικοί τηλεθεατές που αναρωτήθηκαν τότε πώς στο καλό γέμιζαν τα δελτία ειδήσεων πολλών δυτικών τηλεοπτικών δικτύων με πλάνα «διάσωσης» από τα Λευκά Κράνη σε περιοχές που τελούσαν υπό τον έλεγχο της Αλ Κάιντα και του «Ισλαμικού Κράτους» και στις οποίες δεν τολμούσαν καν να πλησιάσουν οι περισσότεροι ξένοι δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ…

Μεταξύ 2016 και 2018, και ενώ ο συριακός στρατός με τους συμμάχους του από Ρωσία, Ιράν, Λίβανο, καταφέρνει διαδοχικές νίκες στα πεδία των συγκρούσεων με τους τζιχαντιστές,  τα Λευκά Κράνη σκηνοθετούν προβοκάτσιες με χημικά όπλα με προφανείς σκοπούς.

Η προβοκάτσια στη Ντούμα

Δε δίστασαν,  όπως έκαναν στην περίπτωση της Ντούμα τον Απρίλιο του 2018, να εκθέσουν σε κίνδυνο εκατοντάδες αμάχους  χρησιμοποιώντας εναντίον τους τοξικά χημικά για να ενοχοποιήσουν τον συριακό στρατό και να δικαιολογηθεί ακόμη μία αμερικανο-βρετανική αεροπορική επέμβαση «σωτηρίας» από τους «κακούς στρατιώτες του Άσαντ».

Στην περίπτωση της Ντούμα, ακόμη και ο τότε επικεφαλής των βρετανικών δυνάμεων στην επέμβαση του Ιράκ, ομολογεί ξεκάθαρα πως η κυβέρνηση και ο στρατός της Συρίας δεν είχαν κανένα λόγο να ρίξουν χημικά, ώσπου στο επίμαχο σημείο «κόβεται» κακήν κακώς από το Sky News γιατί τάχα… χάθηκε το σήμα!

Από την προβοκάτσια χάνουν τότε τη ζωή τους (σύμφωνα με τότε ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας) πάνω από 70 άτομα, μεταξύ των οποίων και παιδάκια.

Σε αυτές τις συνθήκες ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέταξε στις 13 Απριλίου 2018 επίθεση για να προστατεύσει… «τα εθνικά συμφέροντα» της χώρας του… στη Συρία σε συνεργασία με τους στρατούς Γαλλίας και Βρετανίας…

Damascus sky lights up with service to air missile fire as the U.S. launches an attack on Syria targeting different parts of the Syrian capital Damascus, Syria, early Saturday, April 14, 2018.

Επρόκειτο προφανώς για ακόμη μία επιτυχία των «Λευκών Κρανών» στο πλαίσιο διατεταγμένης υπηρεσίας που κατά διαστήματα τύγχανε αναγνώρισης και πομπώδους προβολής.

Υποψήφια για Νόμπελ, μετά στο πλυντήριο του Netflix

Τα «Λευκά Κράνη» το 2016 προτάθηκαν για Νόμπελ Ειρήνης (!) και ξεπλύθηκαν στα «πλυντήρια» του Netflix με μοτίβο σεναρίου που λίγο απέχει από εκείνα μίας συγκεκριμένης μερίδας του ελληνικού Τύπου που παρουσίαζε τους Χρυσαυγίτες σαν προσκόπους που βοηθούσαν και προστάτευαν «γριούλες για να πάρουν τη σύνταξή τους».

Όλα αυτά τα θαυμαστά έργα των «Λευκών Κρανών» που λειτούργησαν σαν δεκανίκι των τζιχαντιστών και πολυεργαλείο των δυτικών δυνάμεων επέμβασης, ήταν  ιδέα του Le Mesurier που χρηματοδοτήθηκε και χρηματοδοτείται αδρά από το βρετανικό, το αμερικάνικο κράτος (και άλλες δυτικές δυνάμεις) ως σήμερα.

Στόχος να συντηρηθεί ένα υποτυπώδες δίκτυο διάσωσης και ταυτόχρονα ξεπλύματος των τζιχαντιστών σε οργανώσεις – παρακλάδια της Αλ Κάιντα και του «Ισλαμικού Κράτους» (π.χ. πρώην «Μέτωπο Νούσρα», νυν «Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ») , που αλλάζουν κάθε τόσο ονόματα είτε γιατί διαλύονται, είτε γιατί πασχίζουν να αποφύγουν κυρώσεις ή αντίποινα από πρώην και νυν «πάτρονες» και των φιλότουρκων μισθοφόρων.

Ο τότε φρεσκοπαντρεμένος με πρώην διπλωμάτισσα Le Mesurier είχε το άδοξο τέλος πρακτόρων και μισθοφόρων: Βρέθηκε «ξαφνικά» νεκρός ένα παγωμένο πρωινό του Νοέμβρη του 2019 με σπασμένα πόδια κοντά στο σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη.

Widow blames financial problems for ex-UK army officer's death in Istanbul  - Türkiye News

Ο θάνατός του υποτίθεται ήταν «μυστήριο» που ουδέποτε εξιχνίασαν οι τουρκικές αστυνομικές αρχές..

Body of White Helmets' founder to be flown to London || AW

Όμως η ιστορία με τα «Λευκά Κράνη» δεν σταματά εδώ και ας έχει νικήσει ντε φάκτο ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του στα περισσότερα μέτωπα του πολέμου εδώ και χρόνια…

Ο πόλεμος αυτός συντηρείται «με νύχια και δόντια» από τις δυτικές δυνάμεις επέμβασης επιδιώκοντας τον ντε φάκτο διαμελισμό της και γι’ αυτό χρήσιμα πολυ-εργαλεία χρηματοδοτούνται και παραμένουν στην εφεδρεία, όπως τα «Λευκά Κράνη».

Οι σωτήρες στους σεισμούς…

Τα «Λευκά Κράνη» σήμερα έχουν περάσει από διάφορα «πλυντήρια» (Netflix, Nobel,BBC, Reuters, CNN, State Department, Foreign Office κ.α.) «ξεπλύθηκαν»  στους 90 βαθμούς και άλλαξαν όνομα. Σήμερα προτιμούν να αποκαλούνται με το πιο «σικ» όνομα ψευδεπίγραφης κρατικής υπόστασης: «Συριακή Πολιτική Άμυνα». Ως τέτοια λανσαρίστηκαν στη φάση της καταστροφής του σεισμού στη βόρεια Συρία ώστε οι «λωτοφάγοι» τηλεθεατές ή αναγνώστες να μπερδευτούν και να μην θυμηθούν τις βρωμοδουλειές που έκαναν στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν.

Απαιτούν σήμερα από τον ΟΗΕ να τους αναγνωρίσει και να ανοίξει και άλλα μεθοριακά περάσματα από τη μεριά της Τουρκίας τάχα για τη διάσωση των πολύπαθων σεισμόπληκτων.

Οι ίδιοι βέβαια, διά του επικεφαλής τους Raed Al Saleh, κάνουν τους «θιγμένους» και κατηγορούν τον ΟΗΕ (όπως έχουν κάνει πλειστάκις στο παρελθόν) επειδή δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματά τους, συνεχίζει να αναγνωρίζει την (επαναλαμβάνουμε εκλεγμένη έστω και σε συνθήκες πολέμου) κυβέρνηση Άσαντ  (τη στιγμή που αρνούνται να την αναγνωρίσουν γνωστοί «σωτήρες» όπως οι ΗΠΑ και η ΕΕ).

Ο αλ Σάλιχ μάλιστα σήμερα ως επικεφαλής αυτής της τάχα «αγνής» ΜΚΟ είχε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους διεθνών ΜΜΕ που καλύπτουν τον ΟΗΕ στη Γενεύη και από το σεισμόπληκτο Ιντλίμπ και να καταγγείλει τον ΟΗΕ που «δεν θέλει να νευριάσει τη Ρωσία»…

Γιατί οι δημοσιογράφοι κάθονται και ακούν αδιαμαρτύρητα τον αλ Σάλιχ των «Λευκών Κρανών»;

Γιατί αναπαραγάγουν άκριτα και ασχολίαστα τις θέσεις του;

Οι απαντήσεις, υποθέτουμε, δεν είναι δύσκολο να τις σκεφθεί κάποιος…

Βρέχει δολάρια…

Σε κάθε περίπτωση, και με αφορμή τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, το χρήμα άρχισε να πέφτει ξανά άφθονο στα «Λευκά Κράνη».

Την Πέμπτη ανακοινώθηκε πως χρηματοδοτήθηκαν με εκατομμύρια δολάρια και στερλίνες από τις κυβερνήσεις σε Ουάσιγκτον και Λονδίνο για να συνεχίσουν το «θεάρεστο έργο της διάσωσης»…

Πλην απροόπτου, τα «Λευκά Κράνη» θα συνεχίσουν το έργο τους στην Συρία, η οποία ντε φάκτο έχει τριχοτομηθεί:

  • Πάνω από τα δύο τρίτα ελέγχει ο συριακός στρατός με τους συμμάχους του.
  • Οι βορειοδυτικές περιοχές ελέγχονται από τζιχαντιστές και ενόπλους του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» που μισθώνονται και εξοπλίζονται από την Τουρκία (και παλιότερα από το Κατάρ).
  • Οι βορειοανατολικές ελέγχονται κυρίως από Κούρδους μαχητές των «Ελεύθερων Συριακών Δυνάμεων» (SDF) σε στενή συνεργασία με τον αμερικανικό στρατό που λεηλατεί τις πετρελαιοπηγές του συριακού λαού κλέβοντας κάθε μέρα την παραγωγή άνω των 60.000 βαρελιών πετρελαίου.

Βέβαια, οι κουρδικές δυνάμεις έρχονται τακτικά σε συγκρούσεις με τον τουρκικό στρατό ο οποίος επίσης δρα στην περιοχή έχοντας ήδη πραγματοποιήσει τρεις χερσαίες στρατιωτικές επεμβάσεις και δεν δίστασε ακόμη και ανήμερα του σεισμού της 6ης Φεβρουαρίου να βομβαρδίσει σεισμόπληκτες περιοχές της βόρειας Συρίας.

Μέσα σε αυτό τον χαλασμό τα «Λευκά Κράνη» συνεχίζουν, παντός καιρού, να προσφέρουν υπηρεσίες. Για όσο τουλάχιστον τα μεγάλα αφεντικά θεωρούν πως είναι χρήσιμα.

Μετά, βλέπουμε…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα