ΑΘΗΝΑ
17:47
|
26.04.2024
Το σκίτσο του, Miguel Villalba Sánchez μετά την αποκάλυψη του Σέιμουρ Χερς για τις εκρήξεις στους Nord Stream και Nord Stream 2.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream και Nord Stream 2 ενορχηστρώθηκαν από τις ΗΠΑ κατ’ εντολή του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν. Αυτό διαπιστώνει ο διάσημος Αμερικανός δημοσιογράφος Σέιμουρ Χερς, ο οποίος διεξήγαγε τη δική του έρευνα για το σαμποτάζ. Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ δημοσιογράφος, γνωστός για τις δημοσιεύσεις του για τα εγκλήματα των ΗΠΑ στο Βιετνάμ και κατά τη διάρκεια των πολέμων στη Μέση Ανατολή, μπόρεσε να λάβει πληροφορίες για το σαμποτάζ από μια ανώνυμη πηγή, που συμμετείχε άμεσα στην προετοιμασία της δολιοφθοράς.

Σύμφωνα με τον Χερς, τα εκρηκτικά στους αγωγούς τοποθετήθηκαν από δύτες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ υπό το πρόσχημα της ναυτικής άσκησης Baltops 22 του ΝΑΤΟ. Νορβηγοί στρατιωτικοί πυροδότησαν τα εκρηκτικά, όταν έλαβαν τη σχετική οδηγία. Αυτή η αποκάλυψη εμπνέει τον Ισπανό σκιτσογράφο, Miguel Villalba Sánchez (Elchicotriste).

Ο ιστότοπος cartoonmovement.com, που αναδημοσιεύει το σκίτσο του Ισπανού, σχολιάζει σχετικά με την αμερικανική δολιοφθορά: «Σοβαρά τώρα; Κανείς άλλο δεν θα μιλήσει για αυτό; Αυτό το οποίο δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια διακήρυξη πολέμου των ΗΠΑ εναντίον της Ευρώπης».

Διαβάστε εδώ (μεταφρασμένο στα ελληνικά από το Κοσμοδρόμιο) όλο το δημοσίευμα του Σέιμουρ Χερς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παρίσι 2024: Βγήκαν οι «σκούπες» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θαύμα! Θαύμα!

17η Απρίλη-Γενική Απεργία για το 59%;  

ΕΣΥ καλά;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα