ΑΘΗΝΑ
13:26
|
25.04.2024
Ο ζωολογικός κήπος του Τσέστερ στην Αγγλία είπε ότι η γέννηση του μωρού σιφάκα του Κοκερέλ ήταν μια «στιγμή ορόσημο για το είδος».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα κρίσιμα απειλούμενο πρωτεύον, με το παρατσούκλι ο χορευτής λεμούριος λόγω του τρόπου με τον οποίο κινείται, έχει εκτραφεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη, δήλωσε ένας ζωολογικός κήπος.

Ο ζωολογικός κήπος του Τσέστερ στην Αγγλία είπε ότι η γέννηση του μωρού σιφάκα του Κοκερέλ ήταν μια «στιγμή ορόσημο για το είδος».

Ένας εκπρόσωπος είπε ότι ο «πολύτιμος μικρός» έφτασε στους γονείς του Μπέατρις και Έλιοτ 18 μήνες αφότου το δίδυμο μεταφέρθηκε στην Αγγλία από τις ΗΠΑ. Ο επιμελητής των θηλαστικών Μαρκ Μπρέισο είπε ότι τόσο η μητέρα όσο και το μωρό «τα πήγαιναν υπέροχα».

Το είδος απαντάται στις κορυφές των δέντρων της βορειοδυτικής Μαδαγασκάρης και είχε υποστεί μείωση κατά 80% τα τελευταία 30 χρόνια λόγω της εκτεταμένης αποψίλωσης των δασών.

Το είδος σιφάκα διαφέρει από τους άλλους λεμούριους λόγω του τρόπου με τον οποίο κινείται, διατηρώντας όρθια στάση και πηδώντας ζιγκ-ζαγκ με τα πίσω πόδια τους.

Ο εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου είπε ότι τα πρωτεύοντα θηλαστικά κινδύνευαν σοβαρά στη φύση και το οικογενειακό τρίο στο Τσέστερ αντιπροσώπευε σχεδόν τα μισά από τα επτά σιφάκα του Κοκερέλ που φροντίζονται στην Ευρώπη.

Το μικρό σιφάκα ζύγιζε 119 γραμμάρια όταν γεννήθηκε και θα κολλούσε σφιχτά στην κοιλιά της μητέρας της «για αρκετές εβδομάδες, προτού ανέβει στην πλάτη της σαν σακίδιο μέχρι να φτάσει έξι μηνών», είπαν.

Πρόσθεσαν ότι το προσωπικό θα καθόριζε το φύλο του μικροσκοπικού πρωτεύοντος, το οποίο γεννήθηκε τον Δεκέμβριο, «όταν αρχίσει να διακλαδίζεται και να εξερευνά μόνο του».

Ο υπεύθυνος των θηλαστικών στον ζωολογικό κήπο είπε ότι αυτό δεν θα αργήσει «αφού σύντομα αυτό το μωρό με τα λαμπερά μάτια θα αναπηδά από δέντρο σε δέντρο όπως οι γονείς του».

Από την πλευρά του, ο Μάικ Τζόρνταν, διευθυντής ζώων και φυτών του ζωολογικού κήπου, είπε ότι η γέννηση ήταν «μια πραγματική στιγμή ορόσημο για τη διατήρηση της άγριας ζωής».

Ανέφερε ότι έτσι «ξεκινά το ευρωπαϊκό πρόγραμμα αναπαραγωγής για το είδος που θα μπορούσε να είναι η σωσίβια λέμβος που τα εμποδίζει να εξαφανιστούν εντελώς».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Celebrities στα εστιατόρια

Φωτιά στη Λακωνία-Ρίψεις νερού και από εναέρια μέσα

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα