ΑΘΗΝΑ
06:10
|
04.05.2024
«Είμαστε με τον συριακό λαό σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, παρά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στις χώρες μας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μέλη της ανθρωπιστικής ομάδας «Σιμόν Μπολιβάρ» από τη Βενεζουέλα έφθασαν, χθες Πέμπτη, στην Συρία για να συνδράμουν στις προσπάθειες διάσωσης στις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ την περασμένη Δευτέρα.

Την αποστολή που μετέφερε επίσης 12 τόνους φαρμάκων, τροφίμων και πόσιμου νερού για τον συριακό λαό, υποδέχθηκε στη Δαμασκό ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας στη χώρα Χοσέ Γκρεγκόριο Μπιομόρτζι.

«Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τον συριακό λαό να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του σεισμού. Στεκόμαστε στο πλευρό του σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες, παρά όλες τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στις χώρες μας», δήλωσε ο πρέσβης.

Μεταξύ των 25 μελών της ανθρωπιστικής ομάδας «Σιμόν Μπολιβάρ» είναι ένας σεισμολόγος, ειδικοί διάσωσης και πρώτων βοηθειών, πυροσβέστες και εξειδικευμένα στελέχη πολιτικής προστασίας που έχουν εμπειρία σε παρόμοιες αποστολές βοήθειας.

Ο Λουίς Κόλια, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Βενεζουέλας, ανέφερε επίσης ότι η ομάδα περιλαμβάνει σκύλους εκπαιδευμένους να αναζητούν σορούς και επιζώντες που έχουν παγιδευτεί κάτω από ερείπια.

Την Τετάρτη, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έστειλε, επίσης, ομάδα ειδικών στην Τουρκία, η οποία έχει αναπτυχθεί στο Αντιγιαμάν, και συνδράμει στις ενέργειες διάσωσης στις περιοχές που επλήγησαν από τους σεισμούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα