ΑΘΗΝΑ
08:29
|
20.04.2024
«Μέχρι να ανακουφιστεί ο πόνος του λαού μας και να επουλωθούν οι πληγές του».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ανακοίνωσε πως αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά τις επιχειρήσεις του στην Τουρκία λόγω του καταστροφικού σεισμού της περασμένης Δευτέρας.

«Σταματήστε τις επιχειρήσεις στις πόλεις και τις κωμοπόλεις στην Τουρκία. Αποφασίσαμε να μην πραγματοποιήσουμε καμιά επιχείρηση όσο το τουρκικό κράτος δεν μας επιτίθεται», δήλωσε ο Τζεμίλ Μπαγίκ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Κόμματος, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Firat, που πρόσκειται στο PKK.

Ο σκοπός της κατάπαυσης του πυρός, είναι να επιτρέψει να επικεντρωθούν όλοι οι πόροι στις προσπάθειες διάσωσης που συνεχίζονται στην νοτιοανατολική Τουρκία.

«Ο σεισμός προκάλεσε μεγάλη καταστροφή. Ο λαός μας βρίσκεται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες στο Κουρδιστάν, τη Ροζάβα, την Τουρκία και τη Συρία που υποφέρουν πολύ περισσότερο λόγω της πολιτικής που ασκεί το δολοφονικό τουρκικό κράτος. Ο κουρδικός λαός, ο τουρκικός λαός, ο αραβικός λαός και άλλοι λαοί υποφέρουν πολύ», υπογράμμισε ο αξιωματούχος του PKK.

«Χιλιάδες άνθρωποι μας είναι ακόμα κάτω από τα ερείπια. Ο λαός μας πρέπει να ανασυρθεί από τα ερείπια. Είναι χειμώνας, έχει χιόνι, έχει βροχή. Αν δεν ανασυρθούν από τα ερείπια το συντομότερο δυνατό, μπορεί να πεθάνουν από το κρύο. Επομένως, ο καθένας θα πρέπει να κινητοποιήσει όλους τους πόρους του. Όλοι πρέπει να κινητοποιηθούν για να σώσουν τον λαό μας», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι το PKK επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να αμυνθεί σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση και η κατάπαυση του πυρός θα παραμείνει «μέχρι να ανακουφιστεί ο πόνος του λαού μας και να επουλωθούν οι πληγές του».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα