ΑΘΗΝΑ
15:09
|
21.05.2024
Οι νόμοι θα τεθούν σε ισχύ από τα μέσα Μαΐου και στοχεύουν στη βελτίωση της βιωσιμότητας των κατοίκων, που παραπονούνται για την όχληση των τουριστών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύντομα θα είναι παράνομο το κάπνισμα κάνναβης στους δρόμους της περιοχής με τα «κόκκινα φανάρια» του Άμστερνταμ, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς που αποκάλυψε η πόλη.

Οι νόμοι θα τεθούν σε ισχύ από τα μέσα Μαΐου και στοχεύουν στη βελτίωση της βιωσιμότητας για τους κατοίκους που παραπονούνται εδώ και καιρό για την όχληση, που προκαλούν οι τουρίστες.

Οι εργάτες/εργάτριες του σεξ θα πρέπει επίσης να κλείνουν τους χώρους τους στις 3 τα ξημερώματα.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι σχεδόν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι υποστήριξαν τη λήψη μέτρων για τη μείωση της όχλησης στους κατοίκους. Το δημοτικό συμβούλιο του Άμστερνταμ ανακοίνωσε επίσης την Πέμπτη ότι τα εστιατόρια και τα μπαρ θα πρέπει να κλείνουν μέχρι τις 2 τα ξημερώματα τις Παρασκευές και τα Σάββατα και δεν θα επιτρέπεται η είσοδος νέων επισκεπτών στην παλιά συνοικία της πόλης μετά τη 01:00.

Επί του παρόντος, η πώληση αλκοόλ από καταστήματα, ποτοπωλεία και καφετέριες στην περιοχή των κόκκινων φαναριών είναι παράνομη από Πέμπτη έως Κυριακή μετά τις 4 το απόγευμα. Τώρα, το συμβούλιο θα ζητήσει από τους πωλητές να αφαιρέσουν εντελώς το αλκοόλ από τις βιτρίνες τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ή να το κρύψουν από το οπτικό τους πεδίο.

Είναι παράνομη η κατανάλωση αλκοόλ στους περισσότερους δημόσιους χώρους στο Άμστερνταμ.

Η ολλανδική πρωτεύουσα είναι γνωστή για τα καφέ της με κάνναβη και προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες ετησίως. Αλλά οι ντόπιοι έχουν παραπονεθεί ότι προσελκύουν πλανόδιους εμπόρους και ότι η κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ αυξάνει τα ποσοστά εγκληματικότητας.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία στην Ολλανδία, είναι ποινικό αδίκημα η κατοχή, η παραγωγή ή η διακίνηση ναρκωτικών. Ωστόσο, οι Ολλανδοί έχουν μια «πολιτική ανοχής» που επιτρέπει στα καφενεία να πωλούν κάνναβη υπό αυστηρούς όρους. Ένας από αυτούς τους όρους είναι ότι τα καφενεία δεν πρέπει να προκαλούν καμία ενόχληση και η κυβέρνηση τους διέταξε να σταματήσουν να προσελκύουν ξένους χρήστες ναρκωτικών.

Εκτός από τους νέους νόμους, το συμβούλιο του Άμστερνταμ θα ξεκινήσει μια εκστρατεία με τίτλο «μείνετε μακριά» την άνοιξη για να στοχεύσει τουρίστες που ταξιδεύουν στην πρωτεύουσα για ναρκωτικά, αλκοόλ και σεξ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ITLOS: Ανεπαρκής η Συμφωνία του Παρισιού για την προστασία των ωκεανών

ΗΠΑ: Νέα τελεσίγραφα σε φοιτητές που κινητοποιούνται για την Παλαιστίνη

Τη Ρώμη και τη Φλωρεντία θα επισκεφθεί η Σακελλαροπούλου

Νέα Καληδονία: «Εύθραυστη» ηρεμία και αποχώρηση Νεοζηλανδών και Αυστραλών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα