ΑΘΗΝΑ
01:40
|
04.05.2024
«Δεν πρόκειται απλά για πολιτικοποιημένη προσέγγισης της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες. Πρόκειται για κάτι τερατώδες».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η συλλογική Δύση επέδειξε μια απάνθρωπη πολιτικοποιημένη προσέγγιση, αγνοώντας χιλιάδες θύματα και τις τρομερές καταστροφές στη σεισμόπληκτη Συρία, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Αγνοούν το γεγονός ότι ο σεισμός, με επίκεντρο την Τουρκία, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων και φρικτές καταστροφές και στη Συρία», σημείωσε η Ρωσίδα διπλωμάτης.

«Δεν πρόκειται απλά για επίδειξη μιας πολιτικοποιημένης προσέγγισης από την οποία καθοδηγείται η Δύση στη διαδικασία παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες. Πρόκειται για κάτι τερατώδες», υπογράμμισε.

«Οι παράνομες και μονομερείς κυρώσεις κατά της Συρίας παραμένουν σε ισχύ, παρόλο που αυτό περιπλέκει σοβαρά τις προσπάθειες παροχής βοήθειας μετά τον πρόσφατο σεισμό. Καλούμε τη Δύση να αναθεωρήσει την απάνθρωπη θέση της και να άρει τους περιορισμούς περιορισμούς στη Συρία», πρόσθεσε η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ

Σταθερή η ροή βοήθειας από τη Μόσχα

Η Ρωσία παρέχει υποστήριξη στη Συρία μέσω διαφόρων καναλιών και θα συνεχίσει να το κάνει, διαβεβαίωσε, από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας είναι μια κυρίαρχη χώρα και λαμβάνει ανεξάρτητες αποφάσεις για τη λειτουργία των συνόρων της, δεδομένης της ανωτέρας βίας που προκλήθηκε από τον καταστροφικό σεισμό», είπε ο Πεσκόφ.

Ερωτηθείς για το εάν η Ρωσία συνεργάστηκε με τις συριακές αρχές για ανθρωπιστική βοήθεια και εάν η Μόσχα επέμενε ότι η Δαμασκός πρέπει να ανοίξει τα σύνορά της για διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις για πρόσβαση στις περιοχές που επλήγησαν από το σεισμό, είπε: «Όσον αφορά τη χώρα μας, παρέχουμε αυτήν τη στιγμή βοήθεια στους Σύρους φίλους μας μέσω διαφόρων υπηρεσιών και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων ανακοίνωσε ότι θα στείλει δύο αεροπλάνα με 70 τόνους τροφίμων ως ανθρωπιστική βοήθεια στα θύματα της Συρίας. Η πρώτη πτήση έχει ήδη φτάσει στη Συρία, ενώ ένα δεύτερο αεροσκάφος Il-76 του Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης θα απογειωθεί τις επόμενες ώρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα