ΑΘΗΝΑ
23:11
|
05.05.2024
Σκίτσα για το «άδειο καλάθι» του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στις «αγορές» του Λονδίνου και των Βρυξελλών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετέβη την περασμένη Πέμπτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, όπου ζήτησε από τα μέλη της ολομέλειας να επιτρέψουν στη χώρα του να γίνει μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιμένοντας πως η Ευρώπη είναι το «σπίτι» της Ουκρανίας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ντυμένος όπως πάντα στα χακί πραγματοποίησε το «μυστικό» του ταξίδι στις Βρυξέλλες, μια μέρα αφότου πραγματοποίησε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Λονδίνο και το Παρίσι στο πλαίσιο μιας απροειδοποίητης διπλωματικής περιοδείας στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με στόχο να πείσει τη Δύση να στείλει περισσότερα όπλα και στρατιωτική υποστήριξη για να αντιμετωπίσει μια αναμενόμενη ρωσική εαρινή επίθεση.

«Χρειαζόμαστε πυροβόλα όπλα, πυρομαχικά, σύγχρονα άρματα μάχης, πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη», είπε ο Ζελένσκι. Και τελικά τι πήρε; Πολλά «ναι» που ουσιαστικά είναι απλά και σκέτα «όχι», όπως σχολιάζουν Βρετανοί σκιτσογράφοι στις στήλες τους.

Του Πίτερ Μπρουκς
«Όλα είναι στο τραπέζι… από την άλλη το τραπέζι είναι άδειο», του Άντι Ντέιβι

«Πήγα στην Ευρώπη και το μόνο που αγόρασα είναι αυτό το άθλιο T-shirt», σχολιάζει με χιούμορ για τον κ. Ζελένσκι ο Γάλλος σκιτσογράφος, Mister T.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καλό Πάσχα

1η Μάη-Η Εργατική Πρωτομαγιά σε σκίτσα

Αμερικανικά πανεπιστήμια

Παρίσι 2024: Βγήκαν οι «σκούπες» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα