ΑΘΗΝΑ
07:15
|
18.04.2024
Η αλγερινή κυβέρνηση αποφάσισε να παράσχει οικονομική βοήθεια 45 εκ. δολαρίων στην Τουρκία και τη Συρία μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τις δύο χώρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αλγερινή κυβέρνηση αποφάσισε την Παρασκευή να παράσχει οικονομική βοήθεια 45 εκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκία και τη Συρία μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τις δύο χώρες τη Δευτέρα, σκοτώνοντας περισσότερους από 22.000 ανθρώπους, σύμφωνα με κυβερνητική δήλωση, αναφέρει το Middle East Monitor.

Στη δήλωση σημειώνεται: «Η Αλγερία δώρισε, κατόπιν εντολής του προέδρου της δημοκρατίας, αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων και υπουργού Εθνικής Άμυνας, Αμπντελμαντζίντ Τεμπουνέ, 30 εκατομμύρια δολάρια στην Τουρκία και 15 εκατομμύρια δολάρια στη Συρία, ως ένδειξη αλληλεγγύης με αυτές τις δύο χώρες μετά τον βίαιο σεισμό που τις έπληξε».

Ο σεισμός 7,8 Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας. Από το βράδυ της Παρασκευής, ο αριθμός των θυμάτων στις δύο χώρες έχει ξεπεράσει τα 22.300.

Οι προσπάθειες αναζήτησης συνεχίζονται, αλλά η ελπίδα να βρεθούν περισσότεροι επιζώντες έχει ατονήσει σχεδόν 100 ώρες μετά από μια από τις χειρότερες καταστροφές στην περιοχή εδώ και έναν αιώνα.

Ώρες μετά τον σεισμό που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, η Αλγερία έστειλε μια ομάδα 89 μελών του προσωπικού προστασίας που ειδικεύεται στην επέμβαση σε μεγάλες καταστροφές στην Τουρκία, εκπαιδευμένους σκύλους και μια εξειδικευμένη ιατρική ομάδα. Έστειλε επίσης μια παρόμοια ομάδα 86 ατόμων στη Συρία.

Ο εμίρης του Κατάρ δωρίζει 13,7 εκατομμύρια δολάρια στα θύματα του σεισμού στις δύο χώρες

Ο Εμίρης του Κράτους του Κατάρ Σεΐχης Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ-Θάνι δώρισε το βράδυ της Παρασκευής 50 εκατομμύρια ριάλ Κατάρ (13,7 εκατομμύρια δολάρια) ως μέρος της εκστρατείας του Κατάρ Awn wa Sanad (βοήθεια και υποστήριξη) για την ανακούφιση των πληγέντων από τους σεισμούς στην Συρία και την Τουρκία, που άφησαν δεκάδες χιλιάδες θύματα.

Το Υπουργείο Awqaf και Ισλαμικών Υποθέσεων του Κατάρ δώρισε δέκα εκατομμύρια ριάλ (2,7 εκατομμύρια δολάρια) στην εκστρατεία, σύμφωνα με τον Σεΐχη Δρ. Κάλεντ Μπιν Μοχάμεντ Μπιν Γκάνεμ Αλ-Θάνι, γενικό διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Κληροδοτημάτων στο Υπουργείο Κληροδοτημάτων και Ισλαμικών Υποθέσεων. , κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης στο Qatar TV.

Οι δωρεές της εκστρατείας ανήλθαν σε περισσότερα από 70 εκατομμύρια ριάλ Κατάρ (19,2 εκατομμύρια δολάρια) μέσα σε λιγότερο από δύο ώρες μετά την έναρξή της.

Νωρίτερα, η τηλεόραση του Κατάρ ξεκίνησε μια επείγουσα εκστρατεία ανακούφισης με τον τίτλο Awn wa Sanad για τη συλλογή δωρεών για την υποστήριξη των πληγέντων από τον καταστροφικό σεισμό.

Στον λογαριασμό του στο Twitter, το Qatar TV δημοσίευσε ένα βίντεο στο Twitter καλώντας όλους να κάνουν δωρεές στην εκστρατεία, η οποία έρχεται σε συνεργασία μεταξύ της Qatar Media Corporation, του Qatar TV, της Ρυθμιστικής Αρχής για Φιλανθρωπικές Δραστηριότητες, της Ερυθράς Ημισελήνου του Κατάρ και του Qatar Charity.

Το Κατάρ παρείχε αρχική βοήθεια με τη μορφή αεροπορικής γέφυρας εξοπλισμένης με προμήθειες βοήθειας και υγειονομικής περίθαλψης και ομάδα διάσωσης, καθώς και 10.000 τροχόσπιτα.

Η Ερυθρά Ημισέληνος του Κατάρ ξεκίνησε επίσης μια εκστρατεία για τη συγκέντρωση 10 εκατομμυρίων δολαρίων και παρείχε 1 εκατομμύριο δολάρια σε επείγουσα βοήθεια. Μια παρόμοια εκστρατεία ξεκίνησε από το Qatar Charity με τίτλο «Βοηθήστε τα θύματα του σεισμού».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θα συνδράμει η Ελλάδα την επίθεση κατά του Ιράν;

Νέο χάρτη πολιτικής αποτροπής στη Μέση Ανατολή βλέπουν στο Ιράκ

Ευχολόγιο Μητσοτάκη για να μην γίνει περιφερειακή η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή

Πυρά Τσελίκ για τα θαλάσσια πάρκα της Ελλάδας σε Αιγαίο και Ιόνιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα