ΑΘΗΝΑ
00:21
|
05.05.2024
Η Βορειοατλαντική Συμμαχία παρεμβαίνει ολοένα και περισσότερο στην οικονομική συνεργασία άλλων χωρών στην Αρκτική, δήλωσε ο Νικολάι Κορτσούνοφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βορειοατλαντική Συμμαχία παρεμβαίνει ολοένα και περισσότερο στην οικονομική συνεργασία άλλων χωρών στην Αρκτική, δήλωσε στο TASS το Σάββατο ο Νικολάι Κορτσούνοφ, Γενικός Πρέσβης του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών και ανώτατος αξιωματούχος της Ρωσίας για την Αρκτική στο Αρκτικό Συμβούλιο.

«Φυσικά, δεν μπορούμε παρά να ανησυχούμε για την προκλητική ρητορική [της Δύσης] και την αυξανόμενη εμπλοκή της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, με αυτό το στρατιωτικό μπλοκ να παρεμβαίνει όλο και περισσότερο στην οικονομία και στην ειρηνική συνεργασία άλλων για χάρη της βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής.» είπε.

Ο Ρώσος διπλωμάτης επεσήμανε το γεγονός ότι οι δυτικοί εταίροι χρησιμοποιούσαν τις λέξεις «αποτροπή», «απώθηση» και «αντιπαράθεση» στα σχόλιά τους για την περιοχή τον τελευταίο καιρό.

«Σίγουρα, αυτό δεν εμπνέει μεγάλη αισιοδοξία, αφού παραδοσιακά βλέπουμε την Αρκτική ως ζώνη ειρήνης, χαμηλών στρατιωτικών και πολιτικών εντάσεων και εποικοδομητικής συνεργασίας», υπογράμμισε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Ρωσία: Η άσκηση Steadfast Defender είναι ένδειξη ότι το NATO ετοιμάζεται για σύγκρουση

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα