ΑΘΗΝΑ
18:37
|
20.04.2024
Ο Κωνσταντίνος Ζήλος απαθανατίζει με την κάμερά του τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των διασωστών για ανεύρεση επιζώντων από τον φονικό σεισμό στη νότια Τουρκία.
Αποστολή του Κωνσταντίου Ζήλου στο Ισκεντερούν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αυξάνεται συνεχώς ο απολογισμός των θυμάτων των ισχυρών σεισμών που συγκλόνισαν τη Δευτέρα τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βορειοδυτική Συρία, ξεπερνώντας συνολικά τις 23.000 στις δύο χώρες. Στην Τουρκία, η Διεύθυνση Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (ΑFAD) ανακοίνωσε πως μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 19.875 θάνατοι από τους σεισμούς, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 79.717.

Νωρίτερα σήμερα, διασώστες ανέσυραν ζωντανούς από τα ερείπια μια μητέρα και το μόλις 10 ημερών μωράκι της. Όσο περνούν οι ώρες, εξανεμίζονται οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων στα ερείπια των κτιρίων που κατέρρευσαν. Οι έρευνες αναμένεται να ολοκληρωθούν αύριο Κυριακή.

Αποστολή στο Ισκεντερούν (Αλεξανδρέττα)

Ο φωτορεπόρτερ του Κοσμοδρομίου, Κωνσταντίνος Ζήλος, βρίσκεται στο δοκιμαζόμενο από τον σεισμό Ισκεντερούν (Αλεξανδρέττα) της νότιας Τουρκίας. Μια πόλη, η οποία ισοπεδώθηκε από την ισχύ του Εγκέλαδου και το λιμάνι της κάηκε από τη φωτιά, που ξέσπασε εξαιτίας των μεγάλων σεισμών της περασμένης Δευτέρας. Με τη φωτογραφική μηχανή του απαθανατίζει τις συνεχείς προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για την ανεύρεση επιζώντων αλλά και την καθημερινότητα των πολιτών την επομένη της καταστροφής.

Άντρας που χειρίζεται μηχάνημα που βοηθάει στις διασώσεις πιάνει το κεφάλι του αντικρίζοντας δυο νεκρούς
Γυναίκα θρηνεί μόλις της ανακοινώνουν ότι βρέθηκε η σορός φίλης της κάτω από τα χαλάσματα
Διασώστες και πολίτες μεταφέρουν άψυχο σώμα
Άνθρωποι συγκεντρώνονται για να γίνει η αναγνώριση συγγενικού τους προσώπου

Οι εικόνες από το Ισκεντερούν (Αλεξανδρέττα) μπορεί να είναι αποκαρδιωτικές. Κανείς όμως δεν εγκαταλείπει σε αυτήν την πόλη την προσπάθεια για την ανεύρεση επιζώντων. Χθες Παρασκευή, όπως μας λέει ο Κωνσταντίνος Ζήλος, οι διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανούς έξι ανθρώπους. Αυτό τους δίνει θάρρος και δύναμη να συνεχίσουν.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκκενώθηκε αεροδρόμιο της Δανίας λόγω απειλής για βόμβα

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ στο Μανχάταν

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα