ΑΘΗΝΑ
13:17
|
20.04.2024
Στο σκίτσο της Κατερίνας Σταμίδη ο Ποσειδώνας του Αρτεμισίου πήρε την κατάσταση στα χέρια του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς & Νήσων προκήρυξε 24ωρη απεργία για την ερχόμενη Δευτέρα 13/2, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για τη μετατροπή των πέντε μεγάλων δημόσιων μουσείων σε ΝΠΔΔ, και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:30 στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

«Κάτω τα χέρια από τα κρατικά Μουσεία! Συνεχίζουμε! Η κυβέρνηση συνεχίζει απτόητη, παρά τη γενική κατακραυγή και την ομόθυμη αντίδραση των εργαζομένων, στην υπερψήφιση του καταστρεπτικού νομοσχεδίου για την μετατροπή των πέντε μεγάλων δημόσιων μουσείων σε ΝΠΔΔ», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να αποκόψει τα πέντε μεγαλύτερα δημόσια αρχαιολογικά Μουσεία από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και να διορίσει σε αυτά Διοικητικά Συμβούλια με πρόσωπα της επιλογής της. Σύμφωνα με τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων η πολιτική του υπουργείου Πολιτισμού και της επικεφαλής του θα οδηγήσει: «Στην παράδοση των αρχαιοτήτων σε πρόσωπα που δεν έχουν σχέση με την αρχαιολογία, στην αύξηση εισιτηρίων, στην κατάργηση κάθε δωρεάν παροχής για το κοινό, στην έμμεση ιδιωτικοποίηση». Ο ΣΕΑ δημιούργησε επίσης αυτό το βίντεο για να μας δείξει μια εικόμα από το μέλλον που έρχεται:

Χρειάζεται λοιπόν μια παρέμβαση και αν είναι… θεϊκή, ακόμα καλύτερα. Η σκιτσογράφος και ξεναγός Κατερίνα Σταμίδη δίνει μια λύση:

«Εδώ, σε απευθείας σύνδεση με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το γνωστό άγαλμα του Δία /Ποσειδώνα του Αρτεμισίου, σε ξεκάθαρη ρήξη με το Υπουργείο Πολιτισμού σχετικά με τη μετατροπή των 5 μεγάλων μουσείων της χώρας σε Νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου. Απ ό,τι φαίνεται, έχει πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Οι θεοί μίλησαν!», γράφει στην ανάρτηση του σκίτσου στον λογαριασμό της στο Facebook.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θαύμα! Θαύμα!

Το σκίτσο-σχόλιο του Ankyr για τον σταυρό από λάδι στη βάπτιση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
ΣΥΝΑΦΗ

Θαύμα! Θαύμα!

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Συναυλίες Λατρευτικής Μουσικής στο Μουσείο της Ακρόπολης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα