ΑΘΗΝΑ
16:38
|
05.06.2023
Τη «θεαματική αποτυχία» του ΟΗΕ να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια καταγγέλλουν οι οικογένειες των θυμάτων στην βορειοδυτική Συρία υψώνοντας ανεστραμμένες σημαίες στα ερείπεια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την εγκατάλειψή τους κάτω από τα ερείπια για σχεδόν μία ολόκληρη εβδομάδα και τη «θεαματική αποτυχία» του ΟΗΕ να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη χώρα την Δευτέρα (6/2) καταγγέλλουν οι οικογένειες των θυμάτων στην πόλη Τζαντάρις της επαρχίας Ιντλίμπ στην βορειοδυτική Συρία υψώνοντας και ζωγραφίζοντας ανεστραμμένες σημαίες του Οργανισμού πάνω από τα κτήρια που καταστράφηκαν. 

«Ο Συριακός λαός δεν θα συγχωρήσει ποτέ τον ΟΗΕ. Οι Σύριοι θα θυμούνται για πάντα τη δειλία, την αποτυχία και τη συνεργασία σας με το καθεστώς Άσαντ. Οι Σύριοι δεν θα ξεχάσουν ποτέ τη διαφθορά πολλών υπαλλήλων σας» εγκάλεσε ο ακτιβιστής Osama Abo Zayd τον κορυφαίο αξιωματούχο ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ, Μάρτιν Γκρίφιθς, ο οποίος παραδέχτηκε την αποτυχία του Οργανισμού να παράσχει βοήθεια στους πληγέντες της περιοχής της Συρίας που ελέγχεται από την αντιπολίτευση, με την αργοπορημένη επίσκεψή του στην περιοχή να αναδεικνύει τα επιλεκτικά αντανακλαστικά του Οργανισμού. 

«Μέχρι στιγμής έχουμε απογοητεύσει τους ανθρώπους στη βορειοδυτική Συρία. Δικαιολογημένα αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι. Ψάχνουν για διεθνή βοήθεια που δεν έχει φτάσει» ανέφερε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Twitter, υποστηρίζοντας στη συνέχεια πως «το καθήκον μου και η υποχρέωσή μας είναι να διορθώσουμε αυτή την αποτυχία όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Αυτό είναι το μέλημά μου τώρα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τουρκία: Η Χαφιζέ Γκαγιέ Ερκάν πιθανή επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας

Η ΝΔ κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της ανακήρυξης του συνδυασμού Κασιδιάρη

Με νωθρή διάθεση στον δρόμο για τις δεύτερες κάλπες

Λιβύη: Χιλιάδες Αιγύπτιοι αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους πέρα από τα σύνορα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα